Vieri otkantan uoči Poljuda, WBA u Varaždinu

U VEČERAŠNJOJ utakmici na splitskom Poljudu ipak neće nastupiti slavni Christian Vieri. Već nakon nekoliko treninga u Blackburnu su zaključili da im nije potreban.

Engleska momčad stigla je u Split nakon pripremne utakmice u Italiji protiv Rome koja je završila 2:2. U koloni igrača koji su izlazili s aerodroma nije bilo 36-godišnjeg bivšeg talijanskog reprezentativca Christiana Vierija.

"Vieri je trenirao s nama nekoliko dana i nismo potpisali nikakav ugovor. Uopće nismo ni imali namjeru zadržati ga", rekao je trener Sam Allardyce za Sportske novosti.

Nekada moćan napadač i prvi strijalac Primere i Serie A očito više nije ono što je bio, u što se Allardyce i sam uvjerio nakon samo nekoliko susreta s njim. Vrlo je vjerojatno da će, prije nego što pronađe svoj 14. klub, završiti karijeru.

U Split je stigao i Paul Robinson, golman engleske reprezentacije na utakmici na Maksimiru na kojoj je primio poznati gol zbog kojeg je dobio nadimak "krtica". Čim je vidio kako mu se približavaju novinari, Robinson je kratko rekao "ne" i produžio. Englez još nije prežalio tu pogrešku protiv Hrvatske i nije želio po tko zna koji put komentirati tu situaciju. A možda je i u strahu da se slično ne ponovi, ovaj put na Poljudu.

WBA gostuje u Varaždinu

Varaždinski prvoligaš NK Varteks večeras također ugošćuje jedan europski klub. Radi se o West Bromwich Albionu, klubu koji je ovog ljeta ispao iz Premier lige. West Bromwich Albion osnovan je davne 1878. godine od strane rođaka Bella i Boba Robertsa, a prvo ime kluba bilo je West Bromwich Strollers. Svoj najveći uspjeh ostvarili su 1920. godine kad su osvojili naslov engleskog prvaka, dok su FA kup osvojili pet puta – 1888., 1892., 1931., 1954. i 1968. Zanimljivo da su Baggiesi jedina momčad u povijesti engleskog nogometa koja je u istoj sezoni ostvarila ulazak u najviši rang natjecanja i osvojila FA kup. Uspjeh koji će teško ikad itko ponoviti, WBA je ostvario 1931. godine.

WBA je na pripremama u Sloveniji, a pripremnu utakmicu protiv Varteksa igraju u 20 sati u Varaždinu. Roberto Di Matteo, novi trener momčadi, najavio je pobjedu kako bi igračima vratio pobjednički mentalitet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.