Vikend hrvatskih stopera

Foto: Profimedia

IZA NAS je još jedan vikend u kojem su odigrane utakmice gotovo svih europskih liga, a Sofascore je objavio svoju listu deset najboljih hrvatskih igrača. Na popisu dominiraju igrači iz zadnje linije. Prvi među njima je Borna Barišić koji je bio strijelac pobjedničkog gola za Rangers u 2:1 domaćem slavlju protiv Ross Countyja. On je u 75. minuti izveo slobodni udarac, a lopta se odbila od jednog od gostujućih igrača i prevarila vratara te odsjela u mreži. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BARIŠIĆEV GOL

Joško Gvardiol je prema SofaScoreu bio najbolji igrač utakmice i RB Leipziga, koji je u borbi za vrh kiksao remijem na gostovanju kod Kolna. Gvardiol je osvojio šest od devet duela. Čak devet od 13 njegovih dugih lopti pronašlo je metu, a ubilježio je ključno dodavanje i čak 12 čišćenja lopte i presijecanja.

Četiri reprezentativca iz Katara na popisu

Uz spomenute igrače, svoje mjesto na listi zaslužila su još dva igrača koja su išla u Katar. Jedan je Ante Budimir koji je u remiju svoje Osasune postigao drugi prvenstveni gol ove sezone, a sjajan je u pobjedi Sassuola nad Atalantom bio Martin Erlić.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BUDIMIROV GOL

Već pomalo zaboravljeni Nikola Katić igra uz Roka Šimića u Zurichu i odradio je sjajnu utakmicu, a u istoj ligi je Matej Maglica bio jedan od najboljih igrača na susretu u kojem je njegov St. Gallen glatko pobijedio Servette s 3:0.

Vratar Ivor Pandur imao je dvije obrane i sačuvao je netaknutu mrežu za Fortuna Sittard u nizozemskoj ligi, a vrlo dobro je odigrao i veznjak Kristijan Bistrović. Na listi su još Nino Galović (Arouca, Portugal) i Zvonimir Šarlija (Panathinaikos).