Virtus.pro osvoji prvi Dota Major sezone, ESL One u Hamburgu

Foto: ESL

Virtus.pro je u finalu ESL One turnira u Hamburgu svladao Team Secret s rezultatom 2-0 te osvojio prvi Major sezone, pola milijuna dolara i 750 Pro Circuit bodova. Put do titule nije bio nimalo lagan te su na njemu svladali finaliste prošlog The Internationala, kineski Newbee i najbolju Dota ekipu na svijetu, Team Liquid.

Organizacija Virtus.pro jučer je imala dva tima u velikim finalima u različitim igrama. Njihova CS:GO ekipa igala je finale EPICENTER 2017 protiv SK Gaminga, a Dota ekipa finale prvog Majora sezone protiv Team Secreta. Tamo gdje CS:GO tim nije uspio, Dota tim je. 
 
Virtus.pro je za titulu morao svladati ponajbolje ekipe na svijetu, a to ovu pobjedu čini još značajnijom. Ždrijeb je odlučio da će biti u skupini B, s pobjednicima prošlog The Internationala, Team Liquidom. Iako su uz Keen Gaming i SG e-Sports imali odlične šanse za prolaz na drugom mjestu, oni su s 2-1 slavili protiv Team Liquida te tom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini. Bilo je to ujedno i prvo veće iznenađenje turnira. U skupini A prvo mjesto je osvojio odlični Team Secret, a drugo kineski Newbee.
 
U polufinalu Virtus.pro je tako morao nadigrati i drugog finalista prošlog The Internationala, a to su učinili sa stilom. Krajnjim rezultatom 2-1 opet su napravili malo iznenađenje i tako se pridružili svojoj CS:GO ekipi u vikendu iznenađenja. U drugom polufinalnom meču susreli su se Team Liquid i Team Secret, a najbolja ekipa na svijetu doživjela je još jedan iznenađujući poraz i oprostila se s turnira. 
 
U finalu smo prvo vidjeli agresivan pristup Secreta, na koji je Virtus.pro znao odgovoriti. Na kraju je Vladimir "Noone" Minenko  imao dovoljno vremena na Sniperu da postane prevelik problem za protivnike te je Secret nakon 40 minuta morao predati meč. U drugom meču se činilo da je Secret dobio heroje koje je želio, ali Bane, Vengeful Spirit i Viper s druge strane bili su previše za Puppeyevu ekipu koja je opet izdržala nešto više od 40 minuta. 
 

 
Nagrada za najboljeg igrača turnira, kojeg je glavni sponzor natjecanja Mercedes-Benz, odlučio nagraditi s novim autom vrijednim 60 tisuća dolara pripala je Alexeiu "Solo" Berezinu. Igraču na poziciji pet i kapetanu pobjedničke ekipe, koji je tijekom cijelog turnira pružao odlične partije.
 
Virtus.pro je tako odlično otvorio novu sezonu. Ekipa koja je igrala finale Majora u Kijevu te ušla među najboljih šest na prošlom The Internationalu je uzela i drugu titulu ove godine, nakon što su upravo protiv Team Secreta slavili u finalu Dota Summita. Novom titulom igrači Virtusa tako su zasjeli na prvo mjesto ljestvice po Pro Circuit bodovima, iza njih slijede igrači Team Secreta koji su uz finale Majora ušli i među najbolje četiri ekipa na StarLadder Minoru.
 
Virtus.pro je pobjedom dodatno začinio idući Minor, AMD SAPPHIRE Dota PIT koji će se igrati u Splitu. Virtus.pro je na turniru izborio nastup kroz kvalifikacije za CIS regiju,a na turniru ćemo također vidjeti i Team Liquid te Newbee. Jedino će umjesto Secreta Europu ovaj put predstavljati OG. Natjecanju u Splitu počinje 2. listopada i bit će zatvoreno za javnost, a izravan prijenos mečeva moći će se pratiti na internetu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.