Vječno podcijenjeni dvojac vuče Hrvatsku na Euru

Foto: Profimedia

HRVATSKA je u drugom kolu grupne faze Europskog prvenstva remizirala s Albanijom (2:2). Sada ima jedan bod, dok skupinu predvode Italija i Španjolska s dva boda više. Također, oni imaju i utakmicu manje, koju će igrati večeras od 21 sat. Hrvatskoj će vrlo vjerojatno igrati samo pobjeda protiv Italije u zadnjem kolu za prolazak grupne faze.

Hrvatski navijači su mahom nezadovoljni igrom reprezentacije, a oni koji su najčešće na meti kritika su seniori Marcelo Brozović i Luka Modrić. Također, velik broj navijača smatra da bi Zlatko Dalić trebao pružiti šansu mladim igračima i onima koji su trenutno u drugom planu. No tko su statistički najbolji igrači Hrvatske na ovom Euru? Treba napomenuti da su ovo podaci koji su bili točni do početka utakmice između Srbije i Slovenije.

Kovačić i Kramarić najbolji

Prema ocjenama na Sofascoreu, Hrvatska ima čak dva igrača koji se nalaze među deset najboljih na turniru. To su Mateo Kovačić, koji je peti, i Andrej Kramarić, koji je osmi. Obojica spadaju u prvi red igrača koji su generalno jako podcijenjeni u Hrvatskoj. Kovačić je najkonstantniji igrač u sredini terena i dobar dio fanova smatra da je na već drugom velikom turniru glavni igrač u veznoj liniji.

Kramarić je zabio gol za izjednačenje protiv Albanije, a s pet ključnih dodavanja u dvije utakmice je među najboljim igračima na turniru. S po pet driblinga Kramarić i Kovačić dijele četvrto mjesto među svim igračima na Euru. Naravno, očekuje se da će pasti kada i njihova konkurencija odigra dvije utakmice.

Grafika: Sofascore

Što je s ostalim Hrvatima? Treći je Ante Budimir, čovjek koji trenutno predvodi turnir s tri kreirane velike šanse. Bio je ključan čovjek s klupe protiv Albanije kada je najprije dodao Kramariću za gol, a onda i "namjestio" autogol.

Zanimljivo, četvrti je kritizirani Modrić. Njegova ocjena se prije svega može objasniti time što nema puno segmenata i kardinalnih grešaka koje bi mu prema algoritmu bitnije spustili ocjenu. Top pet zatvara Luka Sučić, za kojeg se mnogi nadaju da će zaigrati u prvoj postavi protiv Italije.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.