"Vjerujemo hrvatskim sucima, ali ako oni nisu iz Zagreba i okolice"

"IMAMO pravo na subjektivno mišljenje da se neki klubovi više bore protiv Hajduka nego što to rade protiv Dinama", smatra predsjednik Hajduka Mate Peroš.

Splićani kažu kako potpuno vjeruju u poštenje hrvatskih nogometnih sudaca, ali im ipak smeta činjenica da im dvije utakmice za redom sudi Zagrepčanin! Zapravo, čini se da su se u cijeloj toj situaciji poprilično zapetljali. Optuživati Varteks da se nije dosta borio protiv Dinama te reći "jesmo za hrvatske suce, ali ne bi baš Zagrepčane", u najmanju je ruku smiješno! Alibi za očajnu igru protiv Varteksa je nikakav.

Pitaju se kako je moguće da je utakmicu Hajduk - Varteks sudio Dalibor Mlakar, dok će dvoboj Rijeke i Hajduka suditi Igor Pristovnik. Obojica sudaca dolaze iz Zagreba. Istovremeno Dinamu protiv Šibenika sudi Alen Gerek iz Zaboka.

"U ime Hajduka želim reći da je Dinamov zahtjev za stranim sucima te onda povlačenje, samo pritisak na domaće djelitelje pravde, to je i javnosti valjda jasno. Vjerujem da to neće uspjeti. Mi našim sucima vjerujemo, ali moram se dotaknuti delegiranja sudaca koji će suditi Dinamu odnosno Hajduku. Nelogično je da Rijeka - Hajduk sudi sudac iz Zagreba, dok utakmicu Šibenik - Dinamo sudi sudac par desetaka kilometara od Zagreba iz Zaboka. To bi bilo kao da nama sudi neki sudac koji je iz Omiša ili Trogira. Naglašavam, jesmo za domaće suce, ali ne da nam svaku utakmicu sudi Zagrepčanin"

Osvrnuo se Peroš i na rad HNS-a. Smatra da IO krovne nogometne organizacije nije trebao raspravljati o stranim sucima.

"Čudi me kako je IO HNS-a uopće uvrstio na dnevni red raspravu o stranim sucima kada se prema propozicijama Prve HNL to ne može, osim ako su se klubovi drugačije uoči sezone dogovorili".

"Klubovi se bore više protiv nas nego protiv Dinama"

Osvrnuo se Hajdukov predsjednik i na nogometne teme, a one za Splićane nisu nimalo lake. Dinamo bježi četiri boda te je blizu osvajanja naslova prvaka Hrvatske.

"Hajduk se uvijek bavi sam sobom. Želimo sve utakmice do kraja pobijediti i dočekati Dinamo na Poljudu s prvenstvenim pobjedama u Rijeci u Koprivnici te trijumfom protiv Šibenika. Nadamo se da će razlika biti manja od četiri boda. Hajduk nije odustao od osvajanja titule, a čekaju nas i dvije utakmice finala Kupa. Hajduk stremi ka osvajanju Kupa".

U Hajduku su neizravno optužili Varteks da je protiv Dinama igrao s pola snage, dok se protiv Hajduka borio svim silama za osvajanje bodova. Ipak, ta Peroševa konstatacija ne znači previše. Hajduk bi trebao biti u stanju svladati i 130 posto motivirani Varteks na Poljudu. Ili ne bi?

"Varteks je protiv Hajduka igrao borbeno i motivirano i na tome im nitko ne može zamjeriti. Ali svi smo bili svjedoci i vidjeli kako je Varteks igrao protiv Dinama, to nije bila niti jedna desetina borbenosti kao protiv nas. Mi smo protiv toga da Varteks tako igra protiv Dinama. Imamo pravo na subjektivno mišljenje da postoji nejednak kriterij pristupa klubova kada igraju protiv Dinama i protiv Hajduka".

"Oni koju huču crncima nisu navijači Hajduka"

Osudio je Hajdukov predsjednik i rasističko vrijeđanje igrača Varteksa Carlosa.

"Oni koji huču i tako vrijeđaju nisu navijači Hajduka. Mi smo protiv toga i to oštro osuđujemo".

Osvrnuo se Peroš i na Ligu 16. Kaže da je za sada prerano davati ocjene hoće li taj projekt biti uspješan ili će završiti kao velika blamaža.
 
"Poštivat ćemo odluku o Ligi 16. Kakva će biti kvaliteta to ćete vrlo brzo vidjeti. Trenutno nemamo uvid koliko će biti kvalitetno, vidjet će se kroz dogledno vrijeme", kaže predsjednik Hajduka.

Kratko se osvrnuo i na ljetni prijelazni rok. Kaže da se s Kalinićem pregovora o njegovoj budućnosti, a da rasprodaje ostatka momčadi neće biti.

"Vidjet ćemo što će biti s Kalinićem, ali vas uvjeravam da neće biti rasprodaje igrača.

M.Š.
Foto: Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.