Portugal

Vlasnik Chelseaja kupuje portugalskog prvoligaša

Foto: EPA-EFE

AMERIČKI mogul Todd Boehly u svibnju ove godine preuzeo je Chelsea, nakon što je Rus Roman Abramovič zbog britanskih sankcija natjeran na prodaju kluba. Konzorcij koji je kupio Chelsea čine Boehly, koji je i suvlasnik američke bejzbolske momčadi Los Angeles Dodgers, švicarski multimilijarder Hansjörg Wyss i američki biznismen Mark Walter. Najveći udio u londonskom klubu ubuduće će imati američki investicijski fond Clearlake Capital.

Boehly sada pod istu "kapu" želi dovesti još nogometnih klubova i tako započeti projekt reizgradnje Chelseaja po uzoru na modele vlasnika Red Bull Leipziga i Manchester Cityja, koji pored najpoznatijih klubova u svom vlasništvu posjeduju i niz manjih u drugim zemljama.

Engleski mediji tvrde kako je sam Boehly potvrdio da mu je želja portugalski prvoligaš Portimonense, a već ovog tjedna održat će se sastanci o preuzimanju tog kluba. Radi se o klubu iz grada Portimaoa na samom jugu Portugala u regiji Algarve. Prije šest godina osvojili su drugu ligu što im je jedini trofej u povijesti i otada su dio elitnog ranga.