Alpsko skijanje

Vlhova drugi put zaredom najbolja na Sljemenu

Foto: EPA

SLOVAKINJA Petra Vlhova je drugi put zaredom slavila na sljemenskoj utrci. Najbrža je bila u prvoj i drugoj vožnji, a pobijedila je ispred Austrijanke Katharine Liensberger.

Trećeplasirana je bila Švicarka Michelle Gisin, dok je četvrto mjesto osvojila Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je četiri puta slavila na Sljemenu.

Vlhova je napravila veliku pogrešku pred sam kraj

Vlhova je u drugoj vožnji vozila odlično do posljednjih nekoliko vrata, kada je napravila pogrešku i kompromitirala svoju pobjedu. Ipak, uspjela je zadržati pet stotinki prednosti nad Liensberger.

Hrvatska je imala dvije predstavnice. Leona Popović je kroz cilj prošla 35., a Zrinka Ljutić 33. 

Tekstualni prijenos ženske utrke na Sljemenu

16:48 Slovakinja Petra Vlhova je pobijedila drugi put zaredom na Sljemenu. Bila je brža od Austrijanke Liensberger s pet stotinki prednosti.

16:47 Austrijanka Liensberger je povela. Puno je riskirala u posljednjem dijelu staze i uspjela nadoknaditi zaostatak.

16:45 Švicarka Gisin je preuzela vodstvo sa samo pet stotinki prednosti.

16:43 Amerikanka Mikaela Shiffrin je uvjerljivo preuzela vodstvo. Ima sekundu i 13 stotinki prednosti nad drugoplasiranom Kanađankom Mielzynski.

16:42 Švicarka Wendy Holdener je drugoplasirana. Ostvarila je sedmo vrijeme druge vožnje.

16:39 Ostalo je još šest najboljih skijašica. Mielzynski još uvijek vodi.

16:30 Dvije skijašice zaredom su odlično odvozile. Kanađanka Mielzynski je preuzela prvo mjesto.

16:29 Kristin Lysdahl iz Norveške je preuzela vodstvo. Odvozila je treće vrijeme druge vožnje. Još je 11 skijašica na startu

16:21 Već je 15 skijašica završilo drugu vožnju, ali nijedna nije uspjela prestići Francuskinju Noens koja je startala četvrta.

16:05 Nastasia Noens preuzima vodeću poziciju s više od sekunde prednosti nad konkurenticama.

16:03 Francuskinja Josephine Forni je imala isto vrijeme kao Talijanka Peterlini.

16:02 Talijanka Martina Peterlini je postavila najbolje vrijeme druge vožnje nakon što O'Brien nije završila drugu vožnju.

16:00 Počela je druga vožnja. Prva je startala Amerikanka Nina O'Brien.

13:56 Druga vožnja počinje u 16 sati.

13:56 Zrinka Ljutić je u svojoj trećoj utrci u Svjetskom kupu zauzela 33. mjesto te je ostala bez druge vožnje.

13:33 Leona Popović je prvu vožnju završila kao 31. sa zaostatkom od četiri sekunde i 18 stotinki za vodećom Vlhovom.

13:18 Prvih 30 skijašica je završilo prvu vožnju. Nije bilo promjena u vrhu poretka. Hrvatske skijašice Leona Popović i Zrinka Ljutić startaju 45. i 65.

13:11 Vidljivost na stazi se popravila, a prva vožnja se bliži startnom broju 30. Nijedna djevojka nije uspjela ugroziti prvih pet.

12:57 Petra Vlhova vodi ispred Katharine Liensberger (+0,32) i Michelle Gisin (+0,38). Amerikanka Mikaela Shiffrin je četvrta s 42 stotinke zaostatka. Nakon nje još sekundu zaostatka više ima Wendy Holdener.

12:55 Prvu vožnju je završilo 15 skijašica. Snijeg se opet pretvorio u kišu, a na startu je velika magla koja smanjuje vidljivost skijašicama.

12:52 Na Sljemenu se kiša polako počela pretvarati u snijeg. Uvjeti na stazi su loši i pitanje je kakva će biti staza za skijašice s višim startnim brojevima.

12:51 Petra Vlhova koja je startala kao trećeplasirana uvjerljivo je preuzela prvo mjesto. Prošlogodišnja pobjednica je ostavila Chiaru Mair sa sekundom i pol zaostatka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.