FORMULA 1

Vozači F1 taktizirali u kvalifikacijama pa se razočarali. Leclercu pole position

Foto: Getty Images / Guliver Image

CHARLES LECLERC (Ferrari) ostvario je najbrže vrijeme kvalifikacija na F1 Velikoj nagradi Italije u Monzi. 

Leclerc je potvrdio da je u odličnoj formi nakon što je prije tjedan dana u Belgiji stigao do premijerne pobjede. Ferrari nije slavio na domaćoj utrci u Monzi od 2010. godine. 

Drugo vrijeme ostvario je vodeći u ukupnom poretku Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), dok će u drugom redu biti Finac Valtteri Bottas (Mercedes) i Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari). Kvalifikacije su okončane u pravom kaosu jer je u minutu prije kraja zadnjega dijela izletio Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), a kvalifikacije su prekinute. Kada je uslijedio nastavak, preostalo je toliko malo vremena da su od desetorice najbržih krug završili samo  Leclerc i Carlos Sainz.

Utrka u Monzi vozi se u nedjelju od 15.10 sati. 

Na stazi u Monzi vožene su kvalifikacije za Veliku nagradu Italije, a pole position pripao je Charlesu Leclercu.

Vozač Ferrarija stigao je do svoje druge uzastopne pol pozicije s vremenom 1:19.307 uz dosta bizaran kraj kvalifikacija.

Naime, u posljednjoj rundi kvalifikacija s ciljem da osigura savršeno pozicioniranje i bolju zavjetrinu, većina vozača nije stigla započeti posljednji krug prije zastavice.

Posljednja runda morala je biti pomaknuta za nekoliko minuta jer je Kimi Raikkonen u krivini Parabolica skršio zadnji dio bolida, no prošao je bez ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.