Vraća se Draymond Green

Foto: EPA

KOŠARKAŠ Golden State Warriorsa Draymond Green vratit će se u NBA ligu nakon što 12 utakmica nije smio igrati zbog udaranja Jusufa Nurkića, košarkaša Phoenix Sunsa. Incident se dogodio 12. prosinca. Iz vrha NBA lige priopćili su da je Green pokazao predanost i želju da se suoči sa svojim problemima.

Bio je na sastancima s čelništvom lige i čelništvom svog kluba i ti će se sastanci nastaviti tijekom cijele sezone, stoji u priopćenju. Green (33) ima aktivan ugovor s Golden Stateom, po kojem će ukupno zaraditi 100 milijuna dolara. Zbog suspenzija i kazni izgubio je gotovo dva milijuna. Bez njega su Warriorsi na omjeru 10-10. Osim zbog suspenzije, izostajao je ove sezone i zbog ozljeda.

Igrač bez kojeg Warriorsi (ne) mogu

Cijelu karijeru Green igra za Golden State. Osvojio je četiri naslova prvaka, četiri puta bio All-Star i jednom najbolji obrambeni igrač lige. Na terenu je vođa i ističe se velikim zalaganjem u obrani te sposobnošću kreiranja igre u napadu. Njegove brojke nikad nisu bile impresivne, ove sezone zabija deset poena po utakmici, uz pet skokova i šest asistencija.

Poznat je i po ekscesima. Puno puta je dobivao kazne zbog lošeg ponašanja tijekom utakmica, najviše zbog svađanja sa sucima i udaranja protivnika. Udario je i sad već bivšeg suigrača Jordana Poolea na treningu Warriorsa, zbog čega je također kažnjen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.