Vraća se u formu: Alilović skupio 21 obranu i osigurao pobjedu Vespremu protiv Kielca

POSLJEDNJIH pet utakmica prvog kola rukometne Lige prvaka odigrano je u nedjelju. Uspješne su rezultate u dvobojima B-skupine ostvarili klubovi hrvatskih rukometaša, Veszprem i Füchse Berlin.

Mađarska je momčad pobijedila Kielce u Poljskoj 29:25 na krilima hrvatskog vratara Mirka Alilovića, koji je već u prvih 12 minuta obranio domaćima sedam lopti. Do kraja susreta Alilović je sakupio 21 obranu, s postotkom od fantastičnih 46 posto obrana.

"Bio je čudesan, jednostavno je briljirao svojim obranama", rekao je trener mađarske momčadi Lajos Moscai.

Za pobjedničku je momčad najbolji strijelac bio Marko Vujin sa šest golova, dok je Renato Sulić dodao gol manje. Vedran Huđ u redovima pobjednika nije se upisivao među strijelce, dok je za domaći sastav Denis Buntić zabio jedan pogodak.

Blizu je pobjede na gostovanju kod Čehovskih Medvjeda bio berlinski Füchse pri svom debiju u natjecanju, ali je domaćima dozvolio povratak u utakmicu i konačni remi 31:31.

Njemački reprezentativac Sven-Sören Christophersen bio je najbolji kod Nijemaca sa devet pogodaka, a najbolje ga je pratio hrvatski ljevokrilni napadač Ivan Ninčević s pet golova iz sedam pokušaja. Za goste je nastupio i Denis Špoljarić.

Rukometna Liga prvaka, 1. kolo:
Skupina B

Kielce – Veszprem 25:29

Čehovski Medvjedi – Füchse Berlin 31:31

Bjerringbro-Silkeborg – Atletico Madrid 27:30

Skupinca D

Montpellier – Ademar Leon 38:34

Pick Szeged – Kiel 26:38

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.