Vranković želi Andersona već na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

U SAMO pet mjeseci koliko je nosio dres Cibone Alan Anderson postao je i ostao najbolji Amerikanac koji je ikad zaigrao za Vukove. Poslije briljantnih Andersonovih partija financijski nestabilan klub iz Savske nije se mogao nositi s brojnim izdašnim ponudama i krajem svibnja 2009. Anderson je preselio u Tel Aviv, u redove moćnog Maccabija.

Sa sjajnim igrama 27-godišnji Amerikanac nastavio je i u ovosezonskoj Euroligi gdje je bio jedan od najboljih igrača "Ponosa Izraela" (u TOP-u 16 u šest utakmica protiv madridskog Reala, Efes Pilsena i Montepaschi Siene imao učinak od 18 koševa i pet skokova po susretu). Nakon što je dokazao da može igrati na vrhunskom nivou, ponovno se aktualizirala priča oko Andersonova igranja za hrvatsku reprezentaciju.

Još u jeku priprema za Eurobasket u Poljskoj u rujnu prošle godine, tadašnji izbornik Jasmin Repeša rekao je kako bi "volio da Anderson uzme hrvatsko državljanstvo jer je tip igrača koji nedostaje reprezentaciji". Akcija "Anderson - Hrvat" tada se nije mogla realizirati jer su se reprezentativci podijelili oko dolaska tamnoputog beka, ali stvari su se, kako se čini, promijenile nakon što je na klupu sjeo Josip Vranković.

Anderson: Zavolio sam Hrvatsku i Zagreb

Kako piše Sport plus, novi hrvatski izbornik ostavio je na širem popisu reprezentativaca za ovoljetno Svjetsko prvenstvo u Turskoj mjesta za još jednog igrača. Pogađate - Alana Andersona. Vranković i čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza krenuli su u novi pokušaj dovođenja u nacionalnu vrstu šutera koji je tri godine bio član Charlotte Bobcatsa.

"S hrvatskim izbornikom se nisam čuo, ali zovu me ljudi iz Hrvatske. S Tomislavom Mijatovićem se povremeno čujem i on me izvještava o događanjima u klubu i reprezentaciji. Što se igranja za Hrvatsku tiče, nisam još ništa odlučio, ali dok sam igrao u Ciboni Hrvatsku i Zagreb sam jako zavolio", dao je naslutiti Anderson da ga nije pokolebala činjenica da je velik dio javnosti bio protiv njegova igranja za Hrvatsku.

Repeša nije htio čekati Andersona - hoće li Vranković?

Trenutno se u njegove kvalitete imaju priliku svakog tjedna uvjeravati Izraelci, ali Anderson kaže kako ga "nitko nije zvao da igra za njihovu reprezentaciju".

Najveći problem u cijeloj priči ponovno bi mogla predstavljati Andersonova želja za igranjem u NBA ligi, jer pitanje je hoće li Vranković pristati da mu jedan od igrača (koji bi bio među 12 odabranih za Tursku) cijele pripreme bude provede u NBA kampovima i onda nemotiviran dođe na smotru najboljih košarkaša svijeta...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.