ukrajina sport

Vučić: Zvezda je imala pravo, a za reprezentaciju čekamo pad Mariupolja

Foto: Profimedia

PREDSJEDNIK Srbije komentirao je potez košarkaša Crvene zvezde prije utakmice Eurolige protiv Žalgirisa u Kaunasu prošle nedjelje. Odgođena utakmica trebala se igrati samo za prestiž jer su obje momčadi izgubile sve šanse za plasman u top 8 najjačeg europskog natjecanja, ali prerasla je u skandal.

Potez Zvezde razbjesnio Litvance

Košarkaši Žalgirisa, kao i suci utakmice, radili su ono što svi sudionici mečeva rade prije euroligaških utakmica u Kaunasu: zajednički su držali transparent u ukrajinskim bojama na kojem piše: "Zaustavite rat." Međutim, košarkaši Zvezde, za razliku od svih ostalih gostujućih momčadi, nisu htjeli držati transparent.

Jasno je i zašto, Srbija je jedna od svega nekoliko zemalja na svijetu koje podržavaju Rusiju tijekom njene brutalne agresije i okupacije Ukrajine. Zato je publika u Kaunasu postupak igrača Zvezde popratila žestokim zvižducima. 

Vučić najavio nove odluke

Aleksandar Vučić je na srpskoj državnoj televiziji na pitanje o tome rekao da ne zna o kakvom se transparentu radi, a nakon što su mu pokazali sliku s utakmice, odgovorio je: "To je klupska odluka. Imaju pravo na tako nešto jer, da su oni napisali samo 'Zaustavite rat', onda ne bi bilo problema. Poanta je u bojama u kojima je ta zastava bila. To je odluka kluba."

Vučić je dodao: "To je, dakle, odluka kluba,  ali što se reprezentacije tiče, morat ćemo donijeti odluku. Skoro sam siguran da će to morati. Dan kada padne Mariupolj, čekajte i gledajte."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO ZVEZDA NIJE HTJELA DRŽATI TRANSPARENT PROTIV RATA U UKRAJINI