BOKS

WBC objavio kako će se zvati nova kategorija u boksu koja je savršena za Alena Babića

Foto: Reuters

WBC JE objavio kako će se zvati nova težinska kategorija koja se uvodi zbog sve većih teškaša.

Podsjetimo, radi se o kategoriji između lakoteške i teške. Lakoteška kategorija je namijenjena boksačima između 79 i 91 kilograma, što znači da se svatko iznad te kilaže do sada morao boriti u teškoj kategoriji. Problem je što su najbolji teškaši sve teži, Tyson Fury ima 123 kilograma, a Anthony Joshua 115. U novoj kategoriji će se smjeti boriti boksači između 86 i 101,5 kilograma.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman otkrio je kako će se nova kategorija zvati bridgerweight, u čast 6-godišnjeg Bridgera Walkera koji je spasio sestru od napada psa i pritom zadobio 90 šavova.

Savršena kategorija za Alena Babića

U bridgerweight kategoriju odlično bi se uklopio Alen Babić. On je u posljednjoj borbi protiv Niala Kennedyja težio 96,7 kilograma i jedan je od manjih teškaša što se tiče kilaže. 

On je nedavno o toj mogućnosti govorio odgovarajući na pitanja fanova na društvenim mrežama.

"Sanjao sam da dominiram tom kategorijom, ali prvo me netko mora pobijediti u teškoj kategoriji", rekao je Babić koji je u profesionalnu karijeru krenuo s pet ekspresnih pobjeda nokautom. 

No Babić uživa u borbama s težim protivnicima, a nova kategorija ne znači da bi se morao boriti u njoj. On i boksači građe slične njegovoj i dalje bi mogli birati hoće li se natjecati u novoj kategoriji ili ostati u teškoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.