Bundesliga

Werder se šesticom spasio od ispadanja, Leverkusen ostao bez Lige prvaka

Foto: EPA

OKONČANO je 57. izdanje njemačke Bundeslige. Ranije je bilo poznato da titula ponovno odlazi u ruke Bayerna, ali sve dok nije završilo 34. kolo nije se znalo tko ispada, a tko putuje u europska natjecanja.

Dakle, prvak Bundeslige je Bayern, a s njim u Ligu prvaka putuju Dortmund, RB Leipzig i Borussia Mönchengladbach. U Europa ligi igrat će Bayer i Hoffenheim, dok će kvalifikacije za ovo natjecanje igrati Wolfsburg. Iz lige su ispali Fortuna i Paderborn, dok će Werder igrati doigravanje.

Bayern je i u posljednjem kolu pokazao snagu pobijedivši Wolfsburg 4:0. Pogađali su Coman (4'), Cuisance (37'), Lewandowski (72', penal) i Muller (79'). Asistencijom za prvi gol Muller je stigao do broja od 21 asistencije u ovoj sezoni, po čemu je oborio rekord natjecanja.

Hrvatski nogometaš Ivan Perišić u igru je ušao u 62. minuti umjesto Comana.

Usprkos pobjedi protiv Mainza na domaćem terenu Bayer Leverkusen neće igrati Ligu prvaka naredne sezone. Bayer je slavio rezultatom 1:0, a gol je postigao Volland u drugoj minuti. Zbog kiksa protiv Herthe u prethodnom kolu, momčad koju s klupe predvodi Peter Bosz neće igrati u najelitnijem europskom natjecanju naredne sezone.

Četvrto mjesto na tablici Bayeru je preuzela Borussia Mönchengladbach koja je današnjom pobjedom nad Herthom (2:1) ostala na toj poziciji. Hofman je pogodio za 1:0 već u sedmoj minuti, a Embolo je povisio na 2:0 u 78. minuti. Konačnih 2:1 postavio je bosanskohercegovački nogometaš Ibišević.

Werder se spasio, pomogla mu i Fortuna

Veliku pobjedu zabilježio je Werder Bremen koji je na domaćem terenu savladao Köln 6:1. Werderu je pobjeda bila neophodna kako bi zadržao šanse za osvajanje 16. mjesta, koje vodi u doigravanje za opstanak. Ondje će momčad iz Bremena igrati protiv trećeplasirane momčadi 2. Bundeslige, a to će najvjerojatnije biti Heidenheim ili HSV.

Strijelci za Werder bili su Osako (22', 58'), Rashica (27'), Füllkrug (29'), Klaassen (55') i Sargent (68'). Jedini gol za goste postigao je Drexler u 62. minuti.

Ipak, Werderu ni pobjeda ne bi ništa značila da je Fortuna Düsseldorf uspjeha savladati Union Berlin u gostima. No momčad iz Berlina slavila je rezultatom 3:0, a golove su postigli Ujah (26'), Gentner (54') i Abdullahi (90').

Ostali rezultati 34. kola:

Augsburg - Leipzig 1:2

Dortmund - Hoffenheim 4:0

Frankfurt - Paderborn 3:2

Freiburg - Schalke 2:0

Wolfsburg - Bayern 0:4

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.