Sunderland doveo dvojicu bivših "vragova": Ferguson pustio Browna i O`Sheaja


BIVŠI engleski nogometni reprezentativac Wes Brown potpisao je četverogodišnji ugovor sa Sunderlandom.

Brown je za Manchester United odigrao 361 utakmicu, dva puta osvajao Ligu prvaka, FA kup i Liga kup, te čak pet puta Premiership. Od Engleske reprezentacije, za koju je upisao 23 nastupa, oprostio se 2010. godine. Brown je sedmo pojačanje Sunderlanda ovog ljeta nakon što su klub napustili Darren Bent i Jordan Henderson.

Sir Alex Ferguson izjavio je da mu nije bilo lako pustiti Browna u Sunderland, ali vjeruje da je možda bilo vrijeme za odlazak s Old Trafforda.

"Wes je bio veliki kotačić momčadi u najboljem periodu klupske povijesti dosad. Postao je miljenik navijača zbog svog beskompromisnog pristupa svakoj utakmici i vjerujem da će uvelike pridonijeti sastavu Stevea Brucea iduće sezone. Svi u Unitedu mu žele dug i sretan boravak u Sunderlandu", rekao je Ferguson na stranicama kluba.

Sunderland je u samo nekoliko sati razmaka potpisao i drugog, sada već bivšeg nogometaša Manchester Uniteda, Irca Johna O'Shea.

Irac je potpisao četverogodišnji ugovor, ali, kao i u slučaju s Brownom, cijena transfera nije objelodanjena. O'Shea je peti igrač Manchester Uniteda koji je stigao u Sunderland nakon Kierana Richardsa, Phila Bardsleya, Fraziera Campbella i već spomenutog Browna.

"Nakon što sam čuo plan kluba i ljudi oko kluba, vidio ambicioznost u ovom projektu, odlučio sam da je Sunderland jedini klub zbog kojeg ću napustiti United", rekao je nakon potpisa Irac.

Menadžer Sunderlanda Steve Bruce, nekoć kapetan Manchester Uniteda, s oduševljenjem je primio vijest o potpisu O'Shea za "crne mačke".

"John je bio solidan, konstantan igrač Uniteda gotovo cijelo desetljeće što dovoljno govori o tome kakvog smo igrača doveli. On je profesionalac na i izvan terena, a njegovo bogato iskustvo uvelike će pomoći klupskim ambicijama. Mogu reći da sam zaista sretan s dosad učinjenim u prijelaznom roku", rekao je menadžer Sunderlanda.

Norvežanin Riise novi član Fulhama

Talijanski nogometni klub Roma potvrdio je prodaju Norvežanina Johna Arnea Riisea u Fulham za cijenu od 2.6 milijuna eura.

Reprezentativac Norveške stigao je u Romu 2008. godine, nakon što je prethodno sedam sezona nosio dres Liverpoola. Iako je imao još godinu dana ugovora u rimskom klubu čini se da se nije uklapao u planove trenera Luisa Enriquea.

Riise će se u Fulhamu, čiji je menadžer Martin Jol, pridružiti svom bratu Bjornu Helgeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.