premiership

West Ham otpustio trenera

Foto: EPA

MANUEL PELLEGRINI više nije trener West Ham Uniteda, objavio je klub na službenim stranicama.

Čileanac je dobio otkaz nakon što je njegovu ekipu u subotu kod kuće porazio Leicester City s 2:1 u sklopu 20. kola engleskog Premiershipa.

Ova odluka nije nimalo iznenađujuća s obzirom na to da je nedavno dobio ultimatum da u narednim utakmicama sakupi što više pobjeda kako bi sačuvao posao. Pellegrini je u posljednjih osam utakmica uspio dohvatiti tek dvije pobjede, a u preostalima je West Ham poražen, što ga stavlja na 17. poziciju u Premiershipu s bodom više iznad opasne zone.

"Hvala Pellegriniju na ovih 18 mjeseci koje je proveo na klupi West Hama. Postalo je jasno da je klubu potrebna promjena jer nije ispunjavao očekivanja i ciljeve koje smo postavili uoči ove sezone. Osjetili smo potrebu za što hitnijom reakcijom da bi novi trener imao više vremena u ostvarivanju zadanog cilja", poručili su iz kluba u priopćenju.

Pellegrini je na klupu Čekićara sjeo u svibnju 2018. godine došavši tada kao zamjena za Davida Moyesa. Odveo je ekipu do 10. mjesta prošle sezone. West Ham je ovu sezonu pod Pellegrinijem, bivšim prvakom Engleske s Manchester Cityjem 2014., počeo vrlo obećavajuće.

Bili su peti nakon pobjede 2:0 protiv Manchester Uniteda krajem rujna, ali onda je uslijedio loš period. Ispali su od Oxforda u Carabao Cupu s čak 5:0 i sve nakon toga upućivalo je na otkaz čileanskom stručnjaku.

Kako nije dobio posao u Evertonu, očekuje se da će David Moyes ponovno preuzeti Čekićare. Engleski mediji pišu da bi se u narednim danima trebao sastati s vlasnicima West Hama i dogovoriti sve detalje suradnje.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.