LIGE PETICE

WOLVES - TOTTENHAM 1:2 Mourinho u nadoknadi srušio ubojice velikana

Foto: Gulliver / Getty Images

PREPOROD Tottenhama pod Joseom Mourinhom se nastavlja. U 17. kolu Premier lige Spursi su pobijedili 2:1 kod Wolverhampton Wanderersa. 

Wolvesi su inače u Premiershipu poznati kao "giant killers", momčad specijalizirana za uzimanje bodova velikanima. Otkako su se prošle sezone vratili među elitu, klubovima koji drže prvih šest mjesta uzeli su najviše bodova (21) od svih momčadi izvan prve šestorke.

Činilo se da će svoju reputaciju i bodovni učinak protiv velikana podebljati i na ovom meču. Lucas Moura doveo je Tottenham u vodstvo u 8. minuti, a Adama Traore izjednačio je u 67.

Ali u 90. minuti Jan Vertonghen zabija glavom na ubačaj iz kornera za veliku pobjedu Spursa. 

Prije 20 dana, kada je Pochettino dobio otkaz, a Mourinho njegov posao, bili su na 14. mjestu. Tri tjedna kasnije na petoj su poziciji, samo tri boda udaljeni od Chelseaja i zone Lige prvaka.

Midin dodir Mourinha vidi se i u ovom trijumfu. Mouri, strijelcu prvog gola na meču, to je bio treći gol u prvih pet utakmica pod novim trenerom. U deset dotadašnji, zabio je samo jedan.

Za drugi, pobjednički gol, loptu je na Vertonghenovu glavu iz kornera savršeno poslao Christian Eriksen kojeg je Mourinho samo minutu ranije uveo u igru. 

Rezultati by SofaScore