Xavi i Deco se žestoko posvađali. De Jong lažirao bolest da ne mora igrati?

Foto: EPA

BARCELONA je jučer izgubila kod Antwerpa 3:2 u šestom kolu Lige prvaka. Španjolski prvak s prvog je mjesta otišao u osminu finala natjecanja, no situacija u klubu nije idealna. Xavijeva momčad doživjela je drugi uzastopni poraz, a posebno je bolan onaj nedjeljni protiv Girone (2:4), kojim je Barcelona pala na četvrto mjesto La Lige.

Barcelona se muči i na terenu to ne djeluje najbolje. Uglavnom slavi pobjede od jedan razlike, a posljednji je put protiv Antwerpa (5:0) 19. rujna pobijedila nekoga s više od jednog gola razlike. Zbog toga je trener Xavi pod velikim pritiskom, a piše se čak i o otkazu. RAC1 i Gerard Romero tvrde da su se sportski direktor Deco i Xavi posvađali nakon poraza u Belgiji.

Njihov odnos sada je u potpunosti narušen, a Xavi smatra da Deco svojim medijskim istupima narušava atmosferu u momčadi i da mu ugrožava autoritet. Deco je ljutit zbog loših rezultata i nediscipline u klubu. Smatra da je veznjak Frenkie de Jong lažirao bolest kako ne bi morao putovati u Belgiju, tvrdi Romero. Za mučnu situaciju Portugalac krivi aktualnog trenera.