Xavi o zvijezdi Barce: Može biti najbolji na svijetu

Foto: EPA

BARCELONA je s 3:0 pobijedila najvećeg rivala Real Madrid u prijateljskoj utakmici odigranoj noćas u Dallasu. Golove za Katalonce zabili su Ousmane Dembele, Fermin Lopez i Ferran Torres. Vinicius Junior promašio je penal za Real, čiji su igrači ukupno pet puta pogodili stativu ili prečku. Trener Barce Xavi Hernandez dao je izjavu nakon utakmice.

"Utakmica je bila izjednačena. Rezultat zavarava, ishod je mogao biti drugačiji. Svašta se događalo, od perioda u kojima smo morali biti strpljivi do onih kada smo imali posjed. Nismo igrali dobro ni loše, ali sretni smo s rezultatom. Bio je to El Clasico, a on nikad nije prijateljski", izjavio je trener Katalonaca.

Tko je Fermin Lopez, neočekivani junak Barcelone?

Xavi je govorio o Lopezu, 20-godišnjem veznjaku koji je u 85. minuti snažnim udarcem postigao fantastičan pogodak te asistirao Torresu za treći. Lopez je prošao Barcinu školu nogometa, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u niželigašu Linaresu. Nije debitirao za prvu momčad Barcelone u službenoj utakmici.

"Fermin ima kvalitetno posljednje dodavanje, ono što nam je nedostajalo prošle sezone. Također, nedostajao nam je udarac izvana, a njegov je iznimno dobar. Nemamo problem osloniti se na mlađe igrače", tvrdi Xavi.

"Fermin je talentiran, odlično igra s obje noge. Može igrati na desnoj i lijevoj strani kao slobodan krilni napadač. Poseban je igrač, željan pobjede. S obzirom na to kako trenira, moram mu dati minute, zaslužio ih je", dodao je.

"Dembele? Ne možemo kontrolirati tržište"

"Rezultat je lijep, ali ne znači da smo odigrali odličnu utakmicu. Real ima širi kadar od nas, ima odličnu momčad. No zadovoljan sam kako smo se borili, s time da imamo puno stvari koje moramo popraviti", smatra Xavi, istaknuvši kako je riječ o pripremnoj utakmici.

Vodeći pogodak Barcelone postigao je Dembele, kojeg se povezuje s odlaskom u PSG iako mu ugovor s katalonskim klubom vrijedi do ljeta 2024. godine. "Već sam puno puta rekao. On može biti najbolji na svijetu na svojoj poziciji. Imam povjerenje u njega, kao i on u mene", rekao je Xavi o francuskom krilnom napadaču. 

Prokomentirao je i glasine o transferu Dembelea u pariški klub: "Ne možemo kontrolirati tržište. Postoje klauzule, odluka je na njemu. Vidjet ćemo, nikad se ne zna u prijelaznom roku. Mislim da je Ousmane sretan u Barceloni. Kada bi bilo nekih problema, rekao bi nam. Zasad je ovdje."