HNL

Trener Varaždina se prije susreta s Goricom pribojava jednog protivničkog igrača

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN u 19. kolu Prve HNL u srijedu od 15 sati dočekuje trećeplasiranu momčad lige, Goricu.

Momčad Zorana Kastela je u drugom dijelu sezone odigrala dvije utakmice i ostvarila polovičan učinak, pobjedu protiv Rijeke na domaćem terenu (2:1) i poraz od Slaven Belupa u gostima (2:0) u petak.

Gorica se digla nakon pobjede protiv Rijeke

"U prva dva susreta ove sezone od Gorice smo kod kuće izgubili 5:1, dok smo na njihovom terenu poraženi s 1:0. Riječ je o momčadi koja zna igrati na rezultat, koja je iskusna, ima novog trenera, a nema sumnje da su se digli nakon pobjede nad Rijekom u gostima. Odigrali su i dobru utakmicu s Dinamom, kojeg su do kraja držali u neizvjesnosti. U susret moramo ići bez kalkulacija, pokušati pobijediti, igramo na našem terenu te će se i nas puno pitati na toj utakmici. Ukoliko budemo na nivou igrom ćemo morati doći do pobjede", rekao je trener Varaždina Zoran Kastel.

U dvoboju s Goricom će mu nedostajati ozlijeđeni Kolarić i Vuk, a iz sastava od prije izbivaju Guera Djou i Novoselac. Novi krilni napadač Andris Herrera koji je u ponedjeljak stigao u klub će konkurirati za sastav Varaždina protiv Gorice.

Varaždinu je pobjeda važna u borbi za ostanak

"Gorica je čvrsta ekipa. koja osvaja puno duela, fizički su moćni, moramo biti bolji od njih u odbijenim loptama na sredini terena, više kontrolirati sredinu terena. Moramo spriječiti njihove polukontre i kontre, u kojima su najopasniji, gdje Lovrić dolazi do svojih pozicija jedan na jedan i te strane ćemo morati duplirati da ne bude puno u situacijama jedan na jedan. Jako puno pucaju izvana, što znači da ćemo morati biti u bloku, blizu njihovim igračima i dopustiti im što manje udaraca prema našem golu", zaključio je Kastel.

Varaždin je osmi s 15 osvojenih bodova na ljestvici, ali i utakmicom te dvije više od glavnih konkurenata.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.