KOŠARKA

Zadar iznenadio na domaćem turniru i srušio moćnog euroligaša

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

VELIKO iznenađenje pripremili su košarkaši KK Zadra na otvaranju šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta pobijedivši ruski Himki.

Domaća momčad slavila je rezultatom 82:90 i oduševila tribine dvorane Krešimir Ćosić. Najbolji u momčadi Zadra bio je Allen s 22 pogotka, dok je kod Himkija najučinkovitiji bio Evans s istim brojem golova.

''Dojmovi su pozitivni, nama je izuzetno bilo stalo da se pred našom publikom predstavimo kao jedna borbena, rastrčana ekipa koja je kolektiv. Bilo nam je važno kliknemo s publikom, zahtijevao sam od igrača da igraju zadarski i čuli smo pljesak s tribina i upravo zbog toga nam je drago zbog pobjede. Ne treba ulaziti u euforiju, oscilacije u igri su dalje velike ali vesele konture igre koju želimo prikazati ovu godinu!'' izjavio je nakon utakmice trener KK Zadra Ante Nazor.

Iako je i sam trener Zadra ususret utakmici ulogu favorita davao ruskom euroligašu, domaća momčad je pokazala borbenost i kontrolirala većinu susreta. Zadar Basketball Tournament traje do 21. rujna, a već prvi dan pokazao je da nas očekuje izvrsna košarka na najjačem pripremnom košarkaškom turniru u Europi. Uz Zadar i Himki, na turniru nastupaju još Anadolu Efes i berlinska Alba.

''Čestitam ekipi Zadra, igrali su dobro i s dobrom energijom. Ne želim izmišljati isprike, ali došli smo jučer s turnira na Sardiniji i nedostaju nam neki ključni igrači. Idućih dana oni će nam se priključiti, ali sada treba samo čestitati Zadru i njihovom treneru!'' izjavio je nakon utakmice trener Himkija Rimas Kurtinaitis.

Svoje ljubimce s tribina su bodrili domaći navijači kojima su se pridružili Dino Rađa i izraelska košarkaška legenda Doron Jamchi. Košarkaška uzbuđenja na ZDBT-u nastavljaju se sutra, kada od 18 sati igraju Alba Berlin i Himki te od 20.30 sati Anadolu Efes i Zadar.

Uz košarkaške utakmice turnir će pratiti i bogat popratni sadržaj. Subotnje jutro mali će Zadrani moći iskoristiti za druženje s košarkaškim idolima na Kids' Dayu koji će se održati na Forumu od 10 do 13 sati. Ovogodišnji Kids' Day odražava se u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.