Zadar u paklu Višnjika tukao Cibonu: U trećoj utakmici želimo pobjedom potvrditi naslov prvaka!

U DRUGOJ utakmici finala doigravanja Prvenstva Hrvatske Zadar je pobijedio Cibonu 77:72 i tako u finalnoj seriji na tri pobjede poveo 2:0. U slučaju pobjede u trećem susretu, koji se igra u subotu, titula će posve zasluženo u Donatov grad.

U superuzbudljivom dvoboju Zadar je potvrdio subotnji trijumf iz Zagreba i približio se na milimetar novom, ukupno trećem naslovu prvaka. Nakon što je Cibona povela 66:70 u finišu susreta, odgovornost je na sebe preuzeo Rok Stipčević koji je bio među najzaslužnijima za trijumf Zadrana: 

"Odlično smo krenuli, držali smo se onog što je trener tražio od nas, ali onda je Cibona proigrala i počela svaku našu grešku naplaćivati. Bez obzira na to što vodimo 2:0, ne želimo misliti da je gotovo. Sjetite se samo finala prije tri godine, kada smo poveli 2:1 i imali četvrtu utakmicu doma pa izgubili naslov. Sad smo rasterećeni, u trećoj utakmici ići ćemo na pobjedu", kazao je zadarski organizator igre kojem je Jusup dao veliko povjerenje u posljednjim minutama:

Jusup: Znao sam da nije gotovo nakon što smo poveli s velikom razlikom

"Nisam pomislio nakon 15-ak koševa prednosti kako je gotovo jer dobro poznajem Cibonu. Vratili smo ih i mi donekle u život zbog velikog broja izgubljenih lopti, ali onda je nas digla ova fantastična publika bez koje KK Zadar jednostavno nije isti klub. Sa srcem idemo odigrati u subotu, pa što bude."

Na samom početku utakmice vidjelo se da to nije prava Cibona, za što najveće zasluge ipak pripadaju agresivnoj obrani domaćina koja je potpuno obezglavila Vukove u čijoj je obrani puštalo na sve strane. Udarne igle Cibone, Jamont Gordon i Marko Tomas, nisu u tom periodu bile na uobičajenoj razini, ali je zadarski centarski trojac Ružić-Boisa-Plaisted koje je Jusup konstantno rotirao.

Plaisted zakucavanjima zapalio publiku, profesorska partija Tome Ružića

Dvama zakucavanjima Plaisted je dodatno podgrijao atmosferu u Višnjiku u kojem je preko osam tisuća fanatičnih gledatelja bodrilo svoje ljubimce do druge pobjede. Na mini predahu poslije prve četvrtine Zadar je vodio 20:13, a jednakim rezultatom domaćini su dobili i drugu dionicu u kojoj je centralna figura bio Tomo Ružić koji je zatvorio reket, a u napadu odlično razigravao svoje suigrače.

Tih 14 koševa prednosti Zadra na poluvremenu označilo je alarm za uzbunu u Ciboninoj svlačionici, ali u prvim minutama treće četvrtine predvođeni Ružićem, koji je bio prvo ime susreta (22 koša, pet skokova, tri asistencije), odlaze u jednom trenutku i na +16. Nakon nove minute odmora Cibona ipak smanjuje prednost, a onda je Višnjik u uvodnom dijelu zadnje četvrtine sasvim utihnuo.

Gordon (25 koševa i pet asistencija) pogađa četiri trice zaredom, jednu dodaje i Tomas i začas je na semaforu svijetlilo 66:70. Šok i nevjerica s tribina preselili su se i na igrače Zadra koji su bili sasvim u grču, ali su ipak smogli snage i u infarktnoj završnici na krilima Stipčevića i Morovića, unatoč brojnim promašajima s linije slobodnih bacanja, slavili drugu pobjedu protiv najmržeg suparnika čiji je trener čestitao Jusupovim trupama:

Perasović: Ovo nam je bila najlošija šuterska večer sezone

"Zasluženo su se večerašnjom partijom približili naslovu prvaka, od kojeg mi nećemo i ne želimo odustati, makar smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Gordon je malo prekasno počeo pogađati, ali općenito govoreći, ovo nam je utakmica u kojoj smo najlošije šutirali u cijeloj sezoni. Moramo dići glavu gore i dobiti u četvrtak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.