ZAGREB HRABRO PAO U SKOPLJU Vardar osvojio četvrti regionalni naslov

Foto: SEHA liga

RUKOMETAŠI Vardara ponovno su prvaci regionalne SEHA lige. U finalu su pred šest tisuća navijača u Skoplju slavili protiv PPD Zagreba s 26:24.
 
Vardar je bolje otvorio utakmicu, uz dva gola Luke Cindrića na početku utakmice poveli su s 5:2. Zanimljivo, Vardar je skoro cijelo prvo poluvrijeme držao prednost od tri gola razlike.

Trener Zagreba Zlatan Saračević je u desetoj minuti utakmice uveo najboljeg igrača - Domagoja Pavlovića.
 
Srednji vanjski Zagreba unio je novu dozu samopouzdanja u redove hrvatskog prvaka i s tri gola poremetio je planove domaćih igrača da već u prvom dijelu osiguraju veću prednost. 
 
 

 
 
U posljednjem napadu Igor Vori iskusno se provukao na crti i zabio za konačnih 14:13 u prvom poluvremenu finalnog dvoboja SEHA lige u Skoplju.
 
Na samom početku prvog dijela Josip Valčić promašio je za 14:14, a to je kaznio Krištopans koji je sjajnim pogotkom s deset metara odveo Vardar na 15:13. No Zagreb je golovima Horvata i Mrakovčića došao do ponovnog izjednačenja (15:15).
 
Vardar je uspio povezati par dobrih napada i povesti s 18:16 u 38. minuti susreta, no Zagreb je odlično igrao u obrani i došao do 18:18 zahvaljujući pogotku Zlatka Horvata. U 45. minuti imao je kontru za prvo vodstvo, ali Cindrić je uzeo loptu iz ruku Zlatka Horvata.

 
Ubrzo je Vardar zabio dva gola preko Cindrića i Dibirova i pobjegao na 21:19. No Bičanić je zabio svoj drugi gol na susretu za 21:10. U 50. minuti Leon Šušnja napravio je oštar prekršaj nad Igorom Karačićem te dobio izravan crveni karton zbog udarca u glavu. No to srednjeg vanjskog hrvatske reprezentacije nije omelo, već je u sljedećem napadu zabio pogodak za 22:20. Vardar je s dva pogotka Ivana Čupića podigao prednost na 24:20 sedam minuta prije kraja.

U posljednjih pet minuta Zagrebova obrana je popustila, a aktualni europski prvaci znali su to iskoristiti i uraganskom serijom od 5:0 došli su do 26:21. Zagreb se ponovno probudio, no bilo je kasno za preokret. Vardar je na kraju zasluženo slavio s 26:24, a Zagrebašima svaka čast na velikoj borbi do posljednje minute susreta.

Osvojeni naslov je već četvrti za Vardar u regionalnoj SEHA ligi. Zagreb ima jedan, onaj iz 2013. godine.



 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.