Zagreb i Rijeka ovog vikenda prepuni sportskih događaja

Foto: ESI

EUROPSKE sveučilišne igre koje u Zagrebu i Rijeci traju od 12. srpnja bliže se samoj završnici. Pred nama je vikend prepun zanimljivih natjecanja, a sportaši koji su na igre stigli iz više od 40 zemalja te preko 400 europskih sveučilišta kreću u borbu za medalje u čak 14 sportova.

Do danas su već podijeljene medalje u devet sportova, a na vrhu ljestvice osvajača medalja i dalje se nalazi Sveučilište u Zagrebu s osvojenih 18 medalja, od čega je osam zlatnog sjaja. Kada govorimo o zemljama, Hrvatska je na drugome mjestu s 23 medalje, samo jednom manje od Velike Britanije, koja je na igrama zastupljena s najvećim brojem ekipa.

Podržite hrvatske sportaše u Rijeci i Zagrebu

Nakon nekoliko dana pauze, od subote u ponovo u Rijeci kreću natjecanja, a posebnu će pozornost zasigurno privući atraktivno natjecanje u košarci 3na3 koje će se održati u samome centru grada, na riječkom Korzu. 

Publika će u Rijeci imati priliku vidjeti i studente sportaše u sportovima poput juda, plivanju te taekwandou. Posebno je zanimljivo spomenuti kako s natjecanjem kreću i studenti para sportaši u plivanju. Upravo su Europske sveučilišne igre, kojima je domaćin Hrvatska, prve koje su provele potpuno inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje potičući tako razvoj sporta za studente s invaliditetom. 

Rijeka će uz ove sportove u ponedjeljak imati čast da službeno zatvori Europske sveučilišne igre svečanošću koja će se održati na Korzu s početkom u 21 sat.

 

U Zagrebu za vikend završnica u devet sportova

Od petka su u Zagrebu započela natjecanja u svim preostalim sportovima. Zagrebački Jarun ovog će vikenda biti okupiran studentima i studenticama koji se natječu u uvijek atraktivnoj odbojci na pijesku, Dom sportova rezerviran je za natjecanja u stolnom tenisu, badmintonu te futsalu. Jednako tako, od petka će na teren i natjecatelji u para stolnom tenisu, drugom od dvaju sportova za osobe s invaliditetom koji su dio programa Igara. Ovog vikenda održat će se i završnica u dvoranskoj odbojci, dok će zagrebački Velesajam ugostiti atraktivan i za naše prilike egzotičan sport – sportsko penjanje. 

Ulaz na sva natjecanja besplatan je za sve zainteresirane građane. Dođite, podržite hrvatske predstavnike i uživajte u zanimljivim sportskim natjecanjima te doživite duh mladosti i veselja koji već danima živi u Rijeci i Zagrebu. Više informacija o natjecanjima te brojne druge zanimljivosti koje su vezane uz Igre možete pronaći na službenoj internet stranici ESI2016.




Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.