Zagrebaši na krilima Balića i Lazarova slomili Alingsas

RUKOMETAŠI Zagreb Croatia Osiguranja u šestom su kolu Lige prvaka, u svom petom i posljednjem gostovanju u skupini C stigli do četvrte pobjede svladavši u gostima Alingsas rezultatom 23:32. U pobjedi kojom su učvrstili treće mjesto na ljestvici prednjačio je u Kiril Lazarov, i inače najbolji strijelac Lige prvaka, s devet postignutih pogodaka, a razigrani Ivano Balić proglašen je igračem utakmice.

Dvoboj u Trollhattanu nije počeo dobro za hrvatskog prvaka - već na ulasku u treću minutu Gorazd Škof je u želji da spriječi kontru domaćih rukometaša izašao sa svog gola i faulirao Alingsasova igrača nakon čega je zaradio crveni karton.

Poslije ove pomalo preoštre sudačke odluke Zagrebov trenerski dvojac Maglajlija - Bašić ostao je na dvojici neiskusnih čuvara mreže. Marin Šego u prvom te Luka Bumbak u drugom poluvremenu vrlo dobro su odradili svoj posao. Uvodne minute donijele su tvrd i ne pretjerano lijep rukomet, igralo se gol za gol, a za Zagreb su zabijali Balić, Lazarov, Loke, Štrlek...

Nerješiva enigma za švedske prvake bili su inspirirani Ivano Balić i Kiril Lazarov, rezultatska neizvjesnost potrajala je do 6:6 nakon čega su Zagrebaši stisnuli gas u obrani i zahvaljujući kontrama se odlijepili od Šveđana. U jednom trenutku na semaforu je stajalo 8:16, ali je Alingsas s dva gola u posljednjim minutama prvog poluvremena smanjio prednost Maglajlijinih i Bašićevih igrača.

U nastavak utakmice puno su bolje ušli domaćini koji serijom 6-2 u šest minuta dolaze na samo dva gola zaostatka. Maglajlija i Bašić nakon toga su pozvali time-out koji je urodio plodom budući da su Loke, Špoljarić i te s tri gola Lazarov donijeli Zagrebu prednost od sedam golova. Sredinom drugog poluvremena Alingsasovi igrači nikako nisu uspijevali doći na zaostatak manji od četiri gola razlike. Pri rezultatu 20:25 trener Alingsasa pozvao je minutu odmora, ali svi njegova nadanja u eventualno iznenađenje već je u prvom napadu uništio pravom bombom Tonči Valčić.

Zbog komforne situacije Maglajlija i Bašić dali su priliku svim igračima, a jedino se zamjena za Džombu na desnom krilu Dragan Gajić nije uspio upisati u listu strijelaca. Svoju šansu je vrlo dobro iskoristio i Marino Marić, najbolji pivot juniorskog svjetskog prvenstva koji je s dva gola pokazao da se radi o velikom talentu.

Rukomet, Liga prvaka, 6. kolo:

Skupina C

Alingsas - CO Zagreb 23.32 (10:16)

Kasnije:

Fyllingen - Handbold

Ciudad Real - HSV

Redoslijed: 1. Ciudad Real 10, 2. HSV 8 (-1), 3. CO Zagreb 8, 4. Handbold 4 (-1), 5. Alingsas 2, 6. Fyllingen 0 (-1).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.