ZAGREBAŠI U FINALU SEHA LIGE Srušili Celje za dvoboj protiv europskih prvaka

Foto: SEHA liga

RUKOMETAŠI hrvatskog prvaka PPD Zagreba plasirali su se u finale regionalne SEHA lige. Izabranici Zlatana Saračevića slavili su protiv slovenskog Celja 29:28 pred tisuću gledatelja u Skoplju.

Hrvatski prvak u finalu će igrati protiv domaćina završnice, makedonskog Vardara, koji je nešto ranije slavio protiv Meškova 33:24.

>Vardar se na hrvatski pogon plasirao u finale SEHA lige
 
Zagrebaši su odlično otvorili utakmicu, vodili su cijelo vrijeme, a Slovenci su se u jednom trenutku uspjeli približiti na samo pogodak zaostatka. No Zagrebaši su pojačali igru u obrani te na odmor otišli s plus tri (14:11).



U nastavku su Zagrebaši nastavili s dobrom igrom. U 39. minuti susreta poveli su s plus pet (19:14). Petnaest minuta prije kraja rukometaši Celja uspjeli su smanjiti na 21:18. U 23. minuti Celje se približilo na samo dva gola zaostatka, no već u sljedećem napadu Damir Bičanić postiže pogodak za 26:23. Dvije minute prije kraja Celje je došlo na minus jedan (28:27), no hrvatski prvak uspio je do kraja susreta zadržati prednost te slaviti 29:28.
 
Pavlović je s osam golova bio najefikasniji kod Zagreba, Zlatko Horvat je dodao pet, a Damir Bičanić i Leon Šušnja po četiri gola. Kod Celja najefikasniji su bili Borut Mačkovšek sa šest, te Domen Makuc s pet golova.

''Od početka smo imali dobar rezultat, no zadnjih 15 minuta nešto se dogodilo s ekipom, dobio sam odjednom pet-šest zamolbi od igrača da izađu iz igre zbog nekih grčeva. Mislim da smo zasluženo slavili, većim dijelom utakmice smo vodili, na kraju je odlučila kvaliteta Domagoja Pavlovića. Koji je tu da zabija ovakve pogotke, one odlučujuće. U finalu igramo protiv Vardara, strašna su ekipa, najbolja u Europi, borit ćemo se pa ćemo vidjeti. No prije svega moram vidjeti kakvo je stanje s igračima, njih par se žalilo na ozljede", rekao je nakon utakmice Zlatan Saračević.

"Sve što smo na treningu radili to smo danas ostvarili i na utakmici. Ispunili smo trenerove želje, malo smo na kraju pali, bilo je teško na kraju, ali zasluženo smo u finalu. Jedva čekamo utakmicu protiv Vardara, bit će puna dvorana - idemo po naslov prvaka", rekao je rukometaš Zagreba, Leon Šušnja.

U nedjeljnom finalu (15. travnja, 20:10) igraju Vardar i Zagreb, dok će dvoboj za treće mjesto odigrati Celje i Meškov Brest.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.