Zarada ispred navijača, evo koliko karata imaju pristalice Rivera i Boce

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODLUKA da se uzvrat finala Copa Libertadoresa između River Plate i Boce Juniors igra 9. prosinca (20:30) na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu izazvala je veliko iznenađenje i šok u Južnoj Americi. Argentinci nikako da se pomire s tim da će o osvajaču tamošnje Lige prvaka odlučivati na europskom tlu.

Mnogi smatraju kako je ovo veliki poraz za južnoamerički nogomet, koji je pao pod utjecaj novca te preselio u Europu. No, i taj meč je upitan jer Boca i dalje traži pobjedu i trofej za zelenim stolom nakon što je napadnut autobus s njenim igračima ispred Monumentala, a s druge strane River se protivi igranju u Madridu i smatra kako je u cijeloj priči najviše on oštećen jer neće igrati pred svojim navijačima.

Međutim, ni tu nije kraj. Odlučeno je da će navijači oba kluba imati po pet tisuća ulaznica, 20 tisuća će biti za Argentince koji žive u Španjolskoj, šest tisuća ide sponzorima, a čak 40 tisuća će se naći u slobodnoj prodaji. 

Time su FIFA i CONMEBOL jasno pokazali koliko (ne)brinu o navijačima dva kluba. Nema dvojbe da će Bernabeu biti krcat u povijesnoj utakmici, ali na tribinama neće biti onog prepoznatljivog ludila i spektakla koji uvijek naprave navijači Rivera i Boce. Svega onoga zbog čega je Superclasico toliko prepoznatljiv u svijetu.

Pristalice dva kluba moraju izdvojiti čak 1.800 funti za put do Madrida, pa je pravo pitanje koliko će navijača iz siromašne zemlje uopće i doći u Madrid. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.