Zašto je najskuplji dinamovac očajan pred Hajduk?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

MARTIN BATURINA, mladi (20) i sjajni ofenzivac Dinama postao je ključni i tržišno najvrjedniji igrač aktualnog prvaka Hrvatske. Za Dinamo je već odigrao 95 utakmica, postigao 11 i namjestio 20 golova. Ove sezone je već odigrao čak 25 utakmica, na kojima je zabio i namjestio po dva gola. Transfermarkt ga procjenjuje na 15 milijuna eura, ali Dinamo ga brojnim zainteresiranim velikanima ne bi pustio za ispod 30 milijuna.

Dinamo nosi 20-godišnjak

No, Baturina je Dinamu i ogromna briga nakon jedne od dvije utakmice godine u samo četiri dana. On je protiv Ballkanija, u zadnjoj utakmici skupine Konferencijske lige, koju je Dinamo morao dobiti, izašao iz igre već na poluvremenu, a za tako malo vremena izgubio je čak 14 lopti. Osim toga, na početku je promašio priliku za gol. 

Dinamo nije uspio probiti Kosovare dok je u igri bio njegov ključni igrač, što i ne čudi s obzirom na njegovo izdanje u ovom meču, te je to uspio (3:0) tek nakon što je Baturina izašao. Ovakvo izdanje Baturine jako brine dinamovce jer je za samo tri dana derbi polusezone.

Jakirović objasnio zašto je Baturina bio očajan i zamijenjen već na poluvremenu

Na Maksimir dolazi lider Hajduk, a Dinamo mora pobijediti. Baturina mu u formi kakvu je pokazao protiv Ballkanija neće biti od pomoći. Zato je nakon utakmice Sergej Jakirović morao objasniti što se događa s glavnim igračem:

"Baturina već četiri dana ima temperaturu 39, ali ja sam ga odlučio staviti da ga probije jer imamo derbi za par dana. Imao je tu priliku na početku, vjerovali smo da preko njega možemo puno toga riješiti. Sasvim je logično da smo ga zamijenili na poluvremenu. Sigurno će igrati i protiv Hajduka, vidjet ćemo hoće li startati ili ući s klupe."