TRANSFERI

Zbog propalog transfera u Premier ligu kasnio avionski let

Foto: Profimedia

POSLJEDNJEG dana prijelaznog roka Leeds United bio je nadomak transfera 23-godišnjeg krilnog napadača Codyja Gakpa, ali posao je u zadnji čas propao jer je PSV odlučio ipak ne prodati igrača. Bio bi to samo jedan u nizu propalih transfera posljednjeg dana prijelaznog roka da nije uzrokovao kašnjenje avionskog leta.

Leeds i Southampton željeli su mladog PSV-ovog napadača, a Leedsov sportski direktor Victor Orta otputovao je u Eindhoven kako bi pospješio transfer i činilo se da je u tome i uspio, o čemu svjedoči podatak da su na jutrošnjem letu za Leeds bila rezervirana mjesta za Ortu, Gakpa i njegovih šest članova obitelji.

S popisa u zadnji čas izbrisano sedam imena

No u posljednji trenutak, javlja nizozemski novinar Rik Elfrink, s popisa putnika izbrisano je sedam imena, a na priloženom screenshotu vidi se da je let iz Eindhovena za Leeds kasnio barem 10 minuta.

Gakpo je rođen u Eindhovenu i prošao je PSV-ovu školu pa mu je ovo trebao biti prvi transfer u životu. Prošle sezone u 47 utakmica u svim natjecanjima postigao je 21 gol i 15 asistencija, ove sezone u devet nastupa ima sedam golova i šest asistencija, među kojima i sinoćnji hat-trick protiv Volendama, koji je možda utjecao na PSV-ovu odluku da ga ipak ne proda. Transfermarkt Gakpovu vrijednost procjenjuje na 30 milijuna eura.