Zbog tragedije trener Magdeburga želio prekinuti finale i predati naslov LP-a Kielceu

Foto: Profimedia

POLJSKI sportski novinar Pawel Kotwica (51) preminuo je tijekom finala EHF Lige prvaka između SC Magdeburga i Kielcea u nedjelju u Kolnu, objavila je Europska rukometna federacija (EHF). Novinar dnevnika Echo Dnia pao je u nesvijest tijekom drugog poluvremena i utakmica je prekinuta te mu je Hitna pomoć pružila liječničku pomoć. Nažalost, preminuo je. Utakmica je nastavljena, a Magdeburg je nakon produžetaka pobijedio i četvrti put u povijesti osvojio naslov prvaka Europe. 

Pri rezultatu 22:20 za Poljake utakmica je morala biti prekinuta. Poljski novinar (51) srušio se na tribinama i preminuo nakon utakmice, prenosi Bild. Usprkos reakciji hitne službe, reporter je izgubio borbu za život.

Trener Magdeburga Bennet Wiegert (41) u tom je trenutku zatražio prekid utakmice.

''Otišao sam do Talanta Dujšebajeva (Kielceov trener) i rekao mu: 'Idemo završiti utakmicu. Ima važnijih stvari od sporta. Prihvaćam ovaj rezultat i vi ste pobjednici Lige prvaka''', rekao je Wiegert nakon utakmice.

Kielce je odbio. Utakmica je nastavljena nakon pauze od 13 minuta, a na kraju je Magdeburg slavio 30:29 poslije produžetaka.

''Ovo što se dogodilo pokazuje koliko su sreća i tuga bliske jedna drugoj, kako život teče. Potpuno sam tužan zbog svega što se dogodilo. Užasno mi je žao. Moja tuga, moja sućut je uz preminulog novinara iz Kielcea. Žao mi je'', zaključio je trener Magdeburga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.