Željko Babić: Moramo puno toga popraviti i to je dobro

Foto: Getty Images / Guliver image 

HRVATSKI rukometaši tradicionalno su nas nervirali na otvaranju velikog turnira. Protiv Saudijske Arabije, koju vodi Nenad Kljaić, pobjedu su izborili teškom mukom, iako konačni rezultat 28:23 to ne prikazuje. Prema Kljunovoj najavi, Saudijci nisu izgledali kao autsajderi. Ni blizu. No, cilj je ostvarila Hrvatska.

Prvi dojmovi izbornika Željka Babića nakon utakmice bili su realni. Svjestan je promašenih zicera, grešaka u obrani i brzopletosti, ali duboko vjeruje da će Hrvatska odraditi dobar turnir u Francuskoj. 

"Možemo i trebamo igrati bolje, međutim ovo je prva utakmica. Dobro je da smo pobijedili, prvi put smo igrali zajedno, Duvnjaku je prva utakmica, Mandalinić se nije oporavio i tako dalje. Ovo je prva, sutra je druga i nema puno vremena. Moramo se sabrati. Najbitnije je da smo pobijedili, vjerujem da će sutra biti bolji dan za Hrvatsku" 

"Imamo prednost i nedostatak brzine i mladosti, nismo racionalni, brzo pucamo, a to ponekad ima kontra efekt, posebno kada promašite. Puno smo promašili, ali čudne su bile i čudne sudačke odluke. No, mi možemo puno popraviti i to je dobro" 

"Pogodile su nas ozljede, ali ne obaziremo se na to. Nadamo se da će Mandalinić sutra biti spreman. Trebala nam je obrana 5:1, pa sam morao koristiti Duvnjaka koliko nisam želio. No, morali smo pobijediti" 

"Vjerujte da ćemo odigrati dobro prvenstvo" 

"Mađari su čvrsti, s odličnim vratarom. Mi smo brzi, oni su jaki, David protiv Golijata", zaključio je Babić uoči sutrašnjeg drugog kola i derbija s Mađarskom (20:45). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.