rukomet

Kako je TikTok spasio ženski rukomet

Foto: EPA-EFE

VIDEOISJEČAK francuske rukometašice Alexandre Lacrabere pregledan je gotovo šest milijuna puta na službenom EHF-ovom kanalu na TikToku, objavili su organizatori Europskog prvenstva u Danskoj dokazujući kako je ženski rukomet privukao pažnju šire i mlađe publike.

Videoisječak koji traje 13 sekundi prikazuje francusku rukometašicu u jednoj akciji tijekom utakmice protiv Danske.

Velika gledanost ovog videozapisa pomogla je generirati 200-postotno povećanje broja pratitelja na TikTok profilu EHF Euro, s novih 25.000 sljedbenika zabilježenih u manje od tjedan dana.

Milijuni pregleda videozapisa

Rast zajednice na društvenim mrežama također se povećao tijekom turnira, s preko 16.000 novih korisnika koji prate službene račune EHF Eura na Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu. Preko ta četiri kanala prikazi videozapisa već su premašili 4,6 milijuna.

Brojevi za preuzimanje nove mobilne igre EHF-a također sugeriraju da se mlađa publika bavi rukometom na različite, svježe načine. Igra je preuzeta više od 8000 puta.

Slušanje službenog podcasta također nastavlja rasti, s 35.000 preuzimanja koja se mogu pratiti od početka turnira.

"Dosezanje ciljane publike poput ove inspiracija je za Europsku rukometnu federaciju," kazao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.

"Dosezanje globalne i nove baze obožavatelja nešto je čime težimo i ovaj videozapis, zajedno s uspjesima našeg digitalnog izlaza na društvenim mrežama, pokazuje da smo na dobrom putu za ostvarenje ovog cilja," dodao je.

U Danskoj golem porast interesa kod mlađih od 18 godina

TikTok je brojem korisnika eksplodirao ove godine u Europi postavši novi trend, pa čak i subkultura. Aplikacija je dostupna u 154 zemlje svijeta i na 39 jezika, a fokusirana je na generaciju Z, one rođene između 1995. i 2012. godine.

Skočila je i gledanost ženskog rukometnog EP-a, osobito u zemljama sjeverne Europe. U Danskoj je ključnu utakmicu domaćina protiv Rusije gledalo 67,4 posto ljudi, a za istu utakmicu zabilježen je porast interesa mlađih od 18 godina za nevjerojatnih 74 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.