MEĐUNARODNI NOGOMET

Zlatan majstorski asistirao, pa velemajstorski zabio

Screenshot: Youtube

ZA POLA GODINE puni 38, a igra kao mladić.

Zlatan Ibrahimović impresivno se vratio nakon ozljede Ahilove tetive, zbog koje je propustio tri utakmice nove sezone MLS-a. 

Prije pet dana je u petom kolu iz penala postigao oba gola za pobjedu LA Galaxyja protiv Portland Timbersa (2:1) i pri tome ostvario još jedan podvig.

Prvim golom, u 33. minuti je donio vodstvo 1:0 svojoj momčadi, ali i postao najefikasniji švedski nogometaš ikad. Ibri je to bio 514. gol u karijeri, čime je preskočio Gunnara Nordahla, legendu Milana iz 50-ih s kojom je do sada dijelio naslov.

Ibrahimović je uspješno realizirao i drugi penal na utakmici. Nakon što ga je u 66. minuti srušio suparnički vratar Jeff Attinella, golmanu Portlanda "osvetio" se tako da ga je još jednom savladao iz kaznenog udarca. 

Ali to je napravio velemajstorski izvedenom panenkom. Zaletio se kao da će napraviti isto što i prilikom prvog penala - loptu udariti jako. Umjesto toga, lagano je potkopao i poslao po sredini gola, dok je Attinella otišao na svoju lijevu stranu.

Kada je vidio kako ga je Ibrahimović nadmudrio pokušao se vratiti na sredinu vrata, ali u tome nije uspio, nego je zaplivao zrakom i "slomljen" pao na tlo, što je Ibrino poentiranje samo učinilo još atraktivnijim. 

Već na idućem meču, protiv Vancouvera, Ibra je izveo nove majstorije.

Prvo je u 63. minuti lijepo namjestio gol Danielu Steersu za vodstvo Galaxyja 1:0. Na desnoj strani je vagao čuvara, a onda rolicom prebacio loptu na lijevu nogu, kojom šalje navođeni centaršut pravo na glavu suigrača, koji lako poentira s peterca. 

Osam minuta kasnije postigao je tipičan zlatanovski gol.

Iako sa suparnikom ispred sebe, pred golom je prsima smirio visoku loptu ubačenu s desnog krila i onda je desnicom zakucao pod prečku nemoćnog golmana za konačnih 2:0.

Ibrahimović, koji je prvu sezonu u MLS-u završio s 22 gola, ovako je došao do četiri gola u samo tri odigrane utakmice u novoj sezoni. 

Ponovimo, u listopadu će napuniti 38 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.