REAL - GRANADA 4:2

Znate li koliko je Modrić golova za Real zabio izvan šesnaesterca?

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID je jučer u 8. kolu La Lige pobijedio Granadu 4:2 te zadržao prvo mjesto na tablici bez ijednog poraza.

Najbolji trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti kad je Luka Modrić fantastičnim udarcem s 25 metara zabio u rašlje za Realovo vodstvo 3:0. Gosti su nakon toga smanjili na 3:2, ali je James Rodriguez u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 4:2.

"Drago mi je zbog njega. Bila je to golčina, on ima udarac. Prije tri ili četiri godine zabio je isti takav gol u Granadi. On ima udarac, no ne usuđuje se uvijek pucati na gol, a s obzirom kakav udarac ima trebao bi", rekao je Zidane nakon utakmice.

Modriću je to bio tek 18 gol u 308. nastupu za Real, sedmi od 2017. godine, a ukupno 71. u karijeri za klubove i reprezentaciju. Hrvatski kapetan u Realu nije nikad bio zadužen za zabijanje golova nego za dostavu lopte do Ronalda, Benzeme ili Balea. No, kad god je zabijao za Kraljevski klub, Modrić je to radio najčešće spektakularno.

Modrić uglavnom slovi kao igrač s lošim ili ne pretjerano dobrim udarcem, ali je od 18 golova koje je zabio za Real čak 14 zabio izvan šesnaesterca. Prvi gol za Real, protiv Zaragoze u 10. kolu La Lige 2012. godine Modrić je također zabio izvan šesnaesterca. Savršenu "rolicu" niskim udarcem poslao je u sami kut za konačnih 4:0.

Par mjeseci kasnije zabio je prekrasan i vrlo važan gol Manchester Unitedu u gostima u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Prvi susret završio je 1:1, Real je u uzvratu gubio 1:0, a onda je Modrić izjednačio fantastičnim udarcem s 20 metara, vrlo sličan onome protiv Argentine na SP-u. Za Realov prolazak zabio je Ronaldo.

Dva tjedna nakon utakmice na Old Traffordu Real se mučio s Mallorcom u prvenstvu. Bilo je 2:2, a onda je Modrić u 54. minuti nevjerojatnim golom s 25 metara pogodio rašlje za 3:2 i završilo je 5:2, a par kola kasnije opet je izvan šesnaesterca zabio Malagi.

I tako dalje sve do jučerašnje majstorije protiv Granade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.