Europa liga

Zoran Mamić: Nisam htio vaditi Jakića nakon kaznenog udarca iako sam mogao

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama su osvojili bod na otvaranju grupne faze Europa lige u Maksimiru protiv Feyenoorda (0:0).

Momčad trenera Zorana Mamića je u osmoj minuti obranom udarca s bijele točke spasio Dominik Livaković. Dinamo je imao priliku za pobjedu nakon što je drugi žuti karton kod Nizozemaca dobio Marcos Senesi, ali do kraja je ostalo 0:0.

Reakcije nakon utakmice na Maksimiru:

Luka Ivanušec, nogometaš Dinama: "Ne znam jesmo li zadovoljni. Bila je tvrda utakmica. Mogli smo pobijediti. Naše prilike su bile bolje, ali nismo imali sreće. Zaslužili smo više."

"Uigravali smo tu akciju Ademi i ja na treningu dan prije utakmice. Bilo je dobro, šteta što je lopta mi otišla predaleko i uspio sam je samo taknuti."

Lovro Majer, nogometaš Dinama: "Solidno smo odigrali, remi je zaslužen rezultat. U prvom dijelu smo bili u grču, u drugom smo se digli i zaigrali bolje. Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo što smireniji, da se opustimo i da pokušamo pobijediti. Šteta što od početka nismo igrali kao kad smo dobili igrača više."

"Imamo kvalitetnu momčad i mislim da još nismo pokazali svoj maksimum. Vjerujem da smo bolji od Feyenoorda."

Dominik Livaković, vratar Dinama: "Možemo žaliti za tri boda. Bili smo bolji nakon njihovog crvenog kartona, ali su i oni bili bolji u prvom dijelu. Danas sam ja spasio momčad, nekad momčad spasi mene. Tako je to u nogometu. Šteta što nismo pobijedili jer je i u drugoj utakmici naše skupine bio remi."

Dick Advocaat, trener Feyenoorda: "Mogu reći da sam zadovoljan u konačnici, ali ako gledamo cijelu utakmicu imali smo je pod kontrolom i puno prilika što se protiv momčadi poput Dinama može obiti o glavu. Mi smo imali bolje šanse u prvom poluvremenu, a Dinamo u drugom poluvremenu."

"Obrana mi je rekla nakon utakmice da ono nad Ademijem u drugom poluvremenu nije bio jedanaesterac."

"Sve momčadi koje igraju Europa ligu imaju kvalitetu, da nemaju, ne bi bile ovdje. Dinamo je dobra momčad i zahtjevan protivnik, ali da smo zabili kazneni udarac, vjerojatno bi utakmica išla u drugom smjeru i otvorilo bi se još prostora za novi pogodak."

Zoran Mamić, trener Dinama: "Ostaje žal za tim golom koji smo mogli zabiti pred kraj, ali suparnik je bio bolji u prvom dijelu pa je neriješeno realno. Možemo biti zadovoljni na kraju. Bilo je grča kod nekih igrača, trebamo biti strpljivi, imamo dosta mladih igrača. Ideja je bila da u drugom dijelu napadnemo s Petkovićem i Gavranovićem, ali je Gavranović osjetio bol pa nismo htjeli riskirati. Odgovara nam remi iz druge utakmice, iznenadilo me da CSKA nije pobijedio u tom susretu."

"Teško mi je komentirati situaciju s Ademijem u drugom poluvremenu. On mi je kazao da je kazneni udarac bio. Nije mi jasno zašto nema VAR-a u grupnoj fazi Europa lige. Početkom utakmice nismo mogli biti zadovoljni, ali osjetio se grč kod igrača koji su debitirali poput Jakića, Gvardiola i Kastratija. To je normalno i vidjeli smo da je u drugom poluvremenu bilo bolje."

"Preuzeli smo kontrolu u drugom poluvremenu. Veseli me ulazak svih igrača u drugom dijelu, ali mi je žao što Gavranović nije mogao nastaviti jer sam htio upariti njega i Petkovića. Kod njega je problem mišić."

"Nisam htio vaditi Jakića, iako je situacija objektivno bila takva da ga se moglo izvaditi. Bodrio sam ga, dobio je i podršku suigrača. Još je mlad i treba mu dati podršku, a ne mu spuštati samopouzdanje."

"Ne bavimo se sada računicom. Svi smo osvojili po bod i sada krećemo ispočetka. Naša najvažnija utakmica je sada u nedjelju protiv Šibenika u prvenstvu koje je baza. Vidjet ćemo hoćemo li puno mijenjati, teško mi je sada govoriti."

"Lauritsen ima kvalitetu, kreirao je i neke prilike. Naša obrana nije dopustila puno, bilo je jako malo prostora i što se tiče obrane mogu biti zadovoljan. Krila su odradila lavovski dio posla u obrani također."

"Mi ne možemo promijeniti situaciju s koronavirusom. Dečki i naša liječnička služba su na razini. Mi nemamo zaraženih i nadamo se da će tako ostati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.