Zubac u pobjedi nad Phoenixom došao do velikog jubileja, Kukoču će uzeti rekord

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC ostvario je 21. double-double sezone i pomogao LA Clippersima da u gostima 116:107 pobijede Phoenix Sunse, za koje još nije debitirao ozlijeđeni Kevin Durant. Hrvatski centar posebno se istaknuo sa šest ofenzivnih skokova, kojima je probio granicu od 1000 u NBA karijeri.

Zubac je postigao 13 poena (šut 6/9, slobodna bacanja 1/2), 12 skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu te dvije izgubljene lopte. Osim što je osigurao svojoj momčadi brojne druge napade, oduševio je obranom na jednom od najboljih ofenzivnih igrača današnjice Devinu Bookeru, koji ga je pokušao izdriblati i proći jedan na jedan, da bi mu Zubac izbio loptu i omogućio kontru Clippersima.

VIDEO: Arena Sport

Tijekom cijele utakmice Sunsi su ga nemilice udarali, pogotovo kod ofenzivnih skokova, a pred kraj utakmice napustio je igru šepajući. Nije još objavljeno o kakvoj se ozljedi radi, ali svakako će mu dobro doći tjedan odmora povodom predstojećeg All-Star vikenda.

Ostvario jubilej i približio se Kukočevu rekordu

Sa šest ofenzivnih skokova protiv Sunsa Zubac je došao do okruglih 1000 u karijeri i postao tek drugi hrvatski košarkaš koji je došao do te brojke u NBA-u. Prije njega jedini je to učinio Toni Kukoč, koji je karijeru završio s 1016 skokova u napadu, što znači da Zupcu treba još samo 17 da postane hrvatski rekorder.

To će biti druga kategorija u kojoj će Zubac postati najbolji Hrvat u NBA povijesti, već je rekorder s 381 blokadom.
Do pobjede u Phoenixu Clipperse su prevodili Paul George i Terance Mann s po 26 poena, a Kawhi Leonard ubacio je 16. Najbolji strijelac domaćina bio je Josh Okogie s 24 poena, Booker je zabio 19, a Deandre Ayton 18.

Clipperi su ovom pobjedom preskočili Phoenix na četvrtom mjestu Zapada s omjerom 33-28. Sunsi imaju jednu pobjedu manje i isti broj poraza, a Dallas im je za petama s 31-29.