SKIJANJE

Zubčić: Previše sam riskirao. Bila je prava borba u drugoj vožnji

Screenshot: HRT

HRVATSKI skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto na veleslalomu u Adelbodenu s 1.26 sekundi zaostatka za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom. Treći je bio Švicarac Loic Meillard (+1.65).

>>> Hrvatsko skijanje je svjetska senzacija. Ivica: Imamo najboljeg veleslalomaša svijeta

Nakon jučerašnjeg drugog mjesta i onog prošle godine, to je treće drugo mjesto za Zubčića u Adelbodenu u veleslalomu.

"Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške", rekao je Zubčić.

Nesreća obilježila utrku

Veliku pauzu od pola sata prije prve vožnje imao je hrvatski skijaš zbog teškog pada Amerikanca Tommyja Forda.

"Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli 'Stop'. Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan skijanjem", rekao je Zubčić pa komentirao činjenicu da je Alexis Pinturault opet završio ispred njega. 

"Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje", zaključio je Zubčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.