Zubčić sa startnim brojem 2 završio tek 15. u veleslalomu u Aspenu

Foto: EPA

ŠVICARSKI skijaš Marco Odermatt nastavio je svoju dominaciju u veleslalomu ove sezone i u Aspenu. On je u osmoj veleslalomskoj utrci za Svjetski kup ostvario i osmu pobjedu, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 15. mjesto s 2.28 sekundi zaostatka. 

Odermatt je do 11. uzastopne pobjede u veleslalom - bio je najbrži i u posljednje tri prošlosezonske utrke - stigao s 14 stotinki boljim vremenom od drugog sunarodnjaka Loica Meillarda, odnosno 81 stotinku od trećeg Norvežanina Atlea Liea McGratha. Odermatt je tako tri utrke prije kraja osigurao Mali kristalni globus u ovoj disciplini. Ima maksimalnih 800 bodova, odnosno čak 470 više od Zubčića i Norvežanina Henrika Kristoffersena koji dijele drugo mjesto.

Koštao ga donji dio staze

Također, ovo je Odermattu 12. uspjeh ove sezone u svim disciplinama i tako je stigao na samo jednu pobjedu od rekorda koji zasad dijeli sa Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom te Austrijancima Hermannom Maierom i Marcelom Hirscherom koji su slavili po 13 puta u jednoj sezoni, Stenmark 1979., Maier 2001., Hirscher 2018., a Odermatt 2023.

Zubčić je u drugoj vožnji bio odličan u gornjem dijelu staze, no potom je zaredao s nekoliko pogrešaka koje su ga koštale boljeg plasmana. U subotu će se u Aspenu voziti još jedan veleslalom.