Zupcu hrvatski centarski obračun i šokantna pobjeda nad Warriorsima u zadnjoj minuti

Foto: Profimedia

DVA DANA nakon poraza u San Franciscu od Golden Statea, LA Clippersi uzvratili su Warriorsima pobijedivši ih na svom terenu 113:112 zahvaljujući fantastičnom preokretu u zadnjoj minuti, u koju su ušli s pet poena zaostatka.

Ivica Zubac i Dario Šarić započeli su utakmicu na centarskim pozicijama pa smo često gledali njihove međusobne obračune, a Zupcu je pripao i individualni dvoboj. On je postigao 12 poena savršeno šutirajući 6/6 uz sedam skokova, tri blokade, jednu asistenciju i tri izgubljene lopte. Šarić je ostao na šest poena (šut 3/7), dva skoka, tri asistencije, jednoj ukradenoj i tri izgubljene lopte.

Ludi preokret Clippersa

Warriorsi su odlično počeli utakmicu, na poluvremenu su imali 19 poena razlike, a najviše 22. Domaćini su se u nastavku vratili i približili na samo poen zaostatka, ali kad je Paul George pri 106:109 napravio prekršaj na Mosesu Moodyju na otvorenom putu prema košu, što je kažnjivo s dva bacanja i novim napadom, činilo se da će Golden State obraniti prednost.

Moody je pogodio oba bacanja, ali Klay Thompson promašio je tricu i u posljednju minutu ušlo se s plus pet za Warriorse. James Harden je položio, Moody pogodio samo jedno bacanje, a Kawhi Leonard zabio za minus dva. 

Nakon promašaja Stepha Curryja 18 sekundi prije kraja, Clippersi su mogli čekati do kraja za zadnji šut, ali George je zabio tricu za preokret kad je na satu ostalo još devet sekundi.

Warriorsima je tako ostala još jedna prilika da ipak iščupaju pobjedu, ali Draymond Green promašio je tricu sa zvukom sirene i pokrenuo slavlje Clippersa.

George je s 25 poena bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi, Harden je zabio 21, a Leonard 20, dok je Warriorse predvodio Curry s 22, a Green i Moody ubacili su po 21 poen.

Clippersi su se ovom pobjedom pomaknuli na deveto mjesto Zapada s omjerom 9-10 i potisnuli Warriorse, koji su na 9-11, na jedanaesto mjesto, izvan zone play-ina.

Bogdanović se vratio nakon devet mjeseci, zaigrao i Šamanić

Sinoć su nastupila i preostala dva hrvatska košarkaša u NBA ligi. Bojan Bogdanović zaigrao je prvi put nakon devet mjeseci, postigao je 22 poena, ali nije uspio pomoći Detroit Pistonsima da prekinu crni niz. Već 17. poraz zaredom nanio im je Cleveland (110:101). Bogdanović se utješio rušenjem hrvatskog NBA rekorda u slobodnim bacanjima. Sa sinoćnjih pet pogođenih došao je do 1817 u karijeri, četiri više od Tonija Kukoča.

Deveti put ove sezone za Utah Jazz nastupio je Luka Šamanić te u pobjedi 118:113 nad Portlandom nakon produžetka za 12 minuta postigao dva poena (šut 1/5), tri skoka i jednu blokadu.