Zvezdin trener: Malo sam lud. Nisam čuo skandiranje Grobara da sam ustaša

Screenshot: Youtube

DUŠKO IVANOVIĆ crnogorski je trener košarkaša Crvene Zvezde i igračka legenda splitske Jugoplastike. Kao kapetan ju je od 1988. do 1990. vodio do tri jugoslavenska i dva europska naslova. Zato je nedavno na Gripama, na utakmici regionalne lige protiv Splita, kako se sada zove spomenuti klub, dočekan pljeskom i ovacijama, na čemu je zahvalio riječima: "Moj dragi, lipi Splite, puno hvala!"

Na to su sinoć reagirali navijači Partizana, najvećeg Zvezdinog rivala, na utakmici beogradskih velikana u Euroligi. U dvorani Pionir su na manjem transparentu na ćirilici napisali Ivanovićevu poruku Splićanima uz isticanje da to govori trener Zvezde, dok su na većem napisali poruku zvezdašima: "Mi imamo svetog Savu, a vi svetog Duju." Osim toga, skandirali su: "Duško, ustašo."

Partizan je pobijedio 79:78, ali je Zvezda tricom Nemanje Nedovića u zadnjoj sekundi uspjela izboriti bolji međusobni skor. To je jako važno jer Partizan i Zvezda bore se za prolazak u nokaut-fazu. Osebujni Ivanović nakon meča je na konferenciji za medije dobio pitanje zašto je puno odmarao spomenutog spasitelja Nedovića, koji je ključni igrač Zvezde. Novinare je zanimalo je li ljut na njega. Ivanović je odgovorio u svom stilu: "Ma kakva ljutnja, oni koji to kažu nemaju pojma. Ja sam jednostavno malo lud, kao i svi treneri."

Slijedilo je pitanje za trenera Zvezde kako komentira transparente navijača Partizana i njihovo skandiranje da je ustaša. Premda je to bilo jasno vidljivo i čujno, odgovor i na ovo bio je tipičan ivanovićevski: "Ništa nisam vidio i ništa nisam čuo."

Premda "ništa nije čuo ni vidio" od transparenata i uvredljivog skandiranja Grobara na njegov račun, Ivanović je zatim nahvalio Delije:  "E vidite, iako smo izgubili, mi smo večeras zapravo pobijedili. Naši navijači su bili fantastični, super, sportski, fantastični... To je naša pobjeda."