Casemiro postao suvlasnik trećeligaškog kluba

Foto: Profimedia

BRAZILSKA zvijezda Manchester Uniteda Casemiro (32) službeno je predstavljen kao novi dioničar španjolskog niželigaša Marbelle. Radi se o klubu iz poznatog ljetovališta u Andaluziji koji je nedavno izborio promociju u ligu Primera RFEF, odnosno treći rang španskog nogometa i ima ambiciozne planove za budućnost.

Klub se plasirao u treći rang

Na stolu je projekt izgradnje stadiona kapaciteta 10.000 sjedećih mjesta kao i trening-kampa na kojem bi trenirala neka od reprezentacija tijekom Svjetskog prvenstva 2030. godine koje će se održavati u Španjolskoj, Portugalu i Maroku. "Marbella sa zadovoljstvom objavljuje da je Carlos Henrique Casemiro, zvijezda Manchester Uniteda, brazilski reprezentativac i peterostruki osvajač Lige prvaka, od danas novi dioničar našeg kluba.

Entuzijazam i predanost koju Casemiro pokazuje u vezi s cijelim projektom evidentni su njegovim uključivanjem u dioničku strukturu kluba. Marbella i cijeli grad ponosni su što sportaš globalne popularnosti želi pripadati našoj obitelji", stoji u priopćenju kluba.

Brazilski veznjak je poručio: "Za mene je čast pridružiti se nogometnom klubu Marbella jer je moja najveća motivacija mogućnost za spektakularan rast kluba."

Blizu odlaska u Saudijsku Arabiju?

Casemiro je u netom završenoj sezoni često bio meta kritika jer je odigrao bitno lošiju sezonu od prve u Engleskoj, u kojoj je zabio čak 13 golova. Casemiro je zbog ozljeda u ekipi ove sezone morao igrati stopera, ali mnogi svejedno govore kako više nije na elitnom nivou i da treba otići u Saudijsku Arabiju.

Podsjetimo, brazilski veznjak je u ljeto 2022. godine stigao na Old Trafford u transferu teškom oko 80 milijuna eura. Tada je sve iznenadio odlukom da napusti Real Madrid. Tako se raspao legendarni trojac veznjaka Reala Modrić - Kroos - Casemiro koji je osvojio čak pet Liga prvaka i tri naslova prvaka Španjolske. 

Casemiro je napustio Real nakon 336 utakmica, 31 gola i 29 asistencija. Kraljevski klub ga je prije 11 godina doveo za samo šest milijuna eura iz brazilskog Sao Paula, u kojem je započeo blistavu seniorsku karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.