Zvijezda Maroka odbila transfer u Englesku: Nije sve u novcu, želim pomoći klubu

Foto: EPA-EFE

LONDONSKI West Ham je u nastavku sezone svoj napad želio ojačati 25-godišnjim marokanskim napadačem Youssefom En-Nesyrijem iz Seville, ali En-Nesyri je odbio transfer koji bi mu donio puno izdašniji ugovor iako se Sevilla trenutno bori za ostanak.

Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru En-Nesyri je bio jedan od ključnih igrača marokanske reprezentacije, koja je ostvarila najveći uspjeh u povijesti afričkog i arapskog nogometa osvajanjem četvrtog mjesta, u čemu je igrač Seville sudjelovao s dva gola.

Zabio je Kanadi u grupi, a potom i sjajan gol u četvrtfinalu protiv Portugala kojim su Cristiano Ronaldo i društvo poslani kući. Sevilla, koja je pod Julenom Lopeteguijem imala vrlo loš ulazak u sezonu, dobila je puno upita za napadača koji je u Andaluziju stigao prije tri godine iz Leganesa za 20 milijuna eura, a potom i osvojio Europa ligu.

"Želim biti ovdje"

Na kraju je i prihvaćena ponuda West Hama od 35 milijuna, ali En-Nesyri je odbio ugovor uz obrazloženje: "Sada smo ovdje potrebni jedni drugima. Hvala svim klubovima koji su kontaktirali mog agenta, ali ja želim ostati u Sevilli. Nije pitanje novca, nego sporta, moje želje da pomognem ekipi u teškom razdoblju.

Imamo odličnu ekipu i napredovat ćemo. Imao sam još prilika za odlazak, ali svaki put sam ih odbio. Sezona pred nama je još duga. Čekaju nas prvenstvo, kup i Europa liga. Planiramo dati sve od sebe na terenu."