SP U KOŠARCI

Zvijezda Njemačke dala ultimatum: "Ili igram svoju igru ili ne igram uopće"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

DENNIS SCHRÖDER, njemački reprezentativac i košarkaš Oklahoma City Thundera, istaknut je kao najveći krivac za katastrofu Njemačke na Svjetskom prvenstvu u košarci u Kini.

Nijemci će igrati u razigravanju za mjesto između 17. i 32. pozicije, a to je najneugodnije iznenađenje prvenstva zbog poraza od Dominikanske Republike.

Njemačka javnost, prije svega, ljuta je na reprezentaciju jer je obrana bila katastrofalna, dok su se u napadu Nijemci, koji su inače dobro potkovana momčad, previše oslanjali na Dennisa Schrödera. Košarkaški ekspert Michael Körner kaže Schröder nije donosio dobre odluke u napadu te da nije uspijevao činiti svoje suigrače boljima kao lider reprezentacije. Klupa također nije reagirala i Schröderova uloga nije promijenjena.

Ipak, NBA zvijezdu te kritike ne zanimaju i on poručuje da nema namjeru bilo što mijenjati.

"Ili ću igrati svoju igru ili neću igrati uopće. Pokušavam učiniti da se i drugi istaknu. To sam radio danas i u prethodnim utakmicama", kazao je Dennis Schröder koji je u prosjeku uzimao 14 šuteva po utakmici, a realizirao ih 37 posto.

Razigravač Oklahome napravio je 8,7 asistencija u prosjeku, po čemu je s Australcem Joeom Inglesom najbolji u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Kini.

"Uvijek će biti kritika. Ja sam napravljen za takvo nešto i nemam problema s tim", dodao je Nijemac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.