Zvijezda Njemačke zgrožena izjavom ambasadora Svjetskog prvenstva o homoseksualcima

Foto: Profimea

JEDAN od ambasadora Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru Khalid bin Salman rekao je u intervjuu za njemački ZDF da je homoseksualnost "oštećenje uma". Nakon toga je taj intervju prekinut.

Prvi su u Njemačkoj na tu izjavu reagirali navijači Bayerna na utakmici protiv Werdera. "Oštećen um? Jebite se, Khalide i kompanijo", pisalo je na transparentu njemačkih navijača koji se nalazio u blizini reklame Qatar Airwaysa. Podsjetimo, nekadašnji veznjak katarske reprezentacije Bin Salman je rekao: "Svi koji dođu moraju prihvatiti naša pravila. Homoseksualnost je kod nas haram. Znate što to znači? Znači da je zabranjena. Jer je ona oštećenje uma."

Veznjak Bayerna i njemačke reprezentacije Leon Goretzka šokiran je tom izjavom. "To nije ono za što se zalažemo i što mi želimo predstavljati. Takva izjava je apsolutno neprihvatljiva. Volio bih da je Svjetsko prvenstvo u nekoj drugoj zemlji. Ljutim se što se stanje ljudskih prava nije uzimalo u obzir kod dodjele domaćinstva", rekao je Goretzka.

"To je slika čovjeka koji dolazi iz nekog drugog tisućljeća. Ostavilo nas je bez teksta da nešto takvo ambasador Svjetskog prvenstva može reći uoči samog početka Svjetskog prvenstva", dodao je Goretzka. Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić se oglasio u ime kluba i poručio da je Salmanova izjava neprihvatljiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.