Gradi se još jedna nova škola u Zagrebu. Grad: Ovo je 19. u našem mandatu

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević položio je danas kamen temeljac za gradnju nove područne škole u Ježdovcu koja će djelovati u sklopu Osnovne škole Lučko. Radi se o izgradnji već 19. školskog objekta u mandatu ove gradske uprave, priopćili su iz Grada Zagreba.

"Jedna od najljepših stvari u poslu gradonačelnika je kada možemo započeti radove i otvoriti neku od odgojno-obrazovnih ustanova. Otvorili smo već 17 školskih objekata, gradimo još dvije škole, a do kraja godine počet ćemo radove na još četiri. U tri godine mandata, u izgradnju, dogradnju i obnovu vrtića i škola uložili smo više od 250 milijuna eura, što je ogroman iznos", rekao je gradonačelnik Tomašević.

Evo što će sve imati nova škola

Radovi su započeli rušenjem dotrajalog objekta izgrađenog još prije 66 godina, a nova škola imat će 4 učionice, kuhinju, blagovaonicu, prostor polivalentne namjene i sve druge potrebne prostore. Vrijednost investicije je nešto više od 2 milijuna eura, a omogućiti će jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak, navodi se u priopćenju Grada.

Novi radovi

Osim radova na školi u Ježdovcu, u tijeku je izgradnja i OŠ Jakuševec, a do kraja ove godine očekuje se početak radova na izgradnji nove Osnovne škole Horvati i Osnovne škole Lanište, obnovi Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića na Šalati, te dogradnji Osnovne škole Borovje, zaključili su iz Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.