U bazenu kod Požege se utopio dječak (12)

Foto: Pixsell/Ivica Galovic

U MJESTU Velika kod Požege u bazenu se utopio dječak, javila je policija. Dojavu o utapanju zaprimili su oko 12:30. Slijedi očevid, a policija poručuje da će više informacija objaviti tijekom dana ili sutra ujutro. Neslužbeno se doznaje da se radi o djetetu starom 12 godina.

Naknadno se oglasila i policija s nekoliko dodatnih informacija.

"U četvrtak 18. srpnja 2024. u 12.33 sati Operativno komunikacijski centar PU požeško-slavonske je zaprimio dojavu da je u mjestu Velika na bazenima došlo do utapanja djeteta. Na mjestu događaja je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije reanimirala dijete, ali je nakon pokušaja reanimacije nažalost konstatirana smrt.

Nakon utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja bit će podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija. 

Sat vremena ga pokušavali oživiti

Kako su ispričali sugovornici portala Požeški, dječak je došao na ekskurziju i utopio se pola sata nakon što su došli. Spasioci su ga sat vremena pokušavali oživiti, ali nažalost nije bilo spasa.

Javila se firma koja upravlja bazenom

Poslijepodne su se javili i iz tvrtke Vinota. "Povodom tragičnog događaja koji se dogodio 18. srpnja 2024. godine u našem bazenskom kompleksu u mjestu Velika kod Požege, duboko žalimo zbog gubitka života dvanaestogodišnjeg dječaka. Izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog, njegovim prijateljima i svima pogođenima ovom nesrećom.

Svjesni smo da je ovaj tragični događaj uznemirio javnost i želimo potvrditi našu punu spremnost na suradnju s nadležnim tijelima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Osiguranje sigurnosti svih naših posjetitelja uvijek nam je na prvom mjestu i poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo održali najviše standarde sigurnosti i kvalitete.

Kontinuirano prilagođavamo i unapređujemo sve naše procese kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i udobnost naših posjetitelja. Unatoč našim naporima te dugotrajnoj reanimaciji, nažalost, nije bilo moguće spasiti dječakov život.

Ponovno izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima preminulog dječaka. Ova tragedija duboko nas pogađa i svi u društvu VINOTA d.o.o. dijelimo bol i tugu s obitelji stradalog", stoji u priopćenju koje prenosi RVA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.