Ukrajinci objavili snimku: "Napali smo bazu, Krim postaje zamka za Ruse"

Screenshot: SBU

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) i ukrajinske oružane snage dronovima su sinoć uspješno napale rusku obalnu vojnu bazu na Krimu, rekao je danas izvor iz obavještajnih službi za Kyiv Independent.

Ukrajinci su napali bazu u zaljevu Donuzlav, oko 90 kilometara sjeverno od Sevastopolja, i to dok su ruske mornaričke snage izvodile vježbu.

"Zahvaljujući bespilotnim letjelicama SBU-a, ove vježbe nisu uspjele jer Rusi nisu bili u stanju zaštititi čak ni svoju bazu, a da ne spominjemo vodenu površinu jezera", rekao je izvor za Kyiv Independent.

Korišteni zračni i pomorski dronovi

U napadu su korišteni zračni i pomorski dronovi, koji su oštetili ruski stožer, kontrolnu točku, skladište streljiva i opreme, električnu trafostanicu i neprijateljske borbene položaje, rekao je izvor.

Napad je podsjetnik da se Krim "pretvara u zamku za Ruse", rekao je izvor.

Rusi povlače pomorske snage s Crnog mora

Rano jutros ruske vlasti objavile su da je lučki grad Sevastopolj napadnut pomorskim dronovima. Telegram kanal "Krimski vjetar" podijelio je video koji navodno prikazuje ruske snage kako pucaju na pomorski dron.

Uspješni udari Ukrajine na okupiranom Krimu prisilili su Moskvu da povuče velik dio svojih pomorskih snaga s poluotoka, a posljednji patrolni brod ruske Crnomorske flote povučen je s Krima 15. srpnja, navodi Kyiv Independent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.