Evo koja se hrana smatra najgorom za ljude s visokim kolesterolom
KARDIOLOZI upozoravaju da hrana koju jedemo itekako utječe na naše cjelokupno zdravlje. Između ostaloga, postoje namirnice koje ne preporučuju ljudima koji boluju od povišenog kolesterola. Kako objašnjavaju za Make it, postoje namirnice koje nikada ne bi preporučili osobama s visokim kolesterolom. Upravo suprotno, naglašavaju da bi ih one trebale izbjegavati ili njihovu konzumaciju svesti na najmanju moguću mjeru.
Crveno meso
Kardiolozi objašnjavaju kako je crveno meso vrlo loš izbor za ljude s povišenim kolesterolom. To uključuje hamburgere, rebarca, odreske i svinjske kotlete. U slučaju da ne želite potpuno izbaciti crveno meso, savjetuju da je najbolje usredotočiti se na male količine nemasnog mesa.
Pržena hrana
Prženje hrane obično povećava broj kalorija jer hrana tijekom procesa apsorbira zasićene ili transmasnoće, objašnjavaju liječnici. Upravo zbog toga, naglašavaju, nipošto ne preporučuju uživanje u ovim namirnicama ljudima koji imaju problema s visinom kolesterola u krvi.
Prerađeno meso
Svjetska zdravstvena organizacija klasificirala je mesne prerađevine poput slanine, hrenovki i salama kao kancerogene. Prerađeno meso također je puno natrija i zasićenih masti, što predstavlja veliku opasnost za sve one koji imaju povišeni kolesterol, objašnjavaju kardiolozi.
Osim ovih strogo zabranjenih namirnica, među ostalu hrana koju kardiolozi ne preporučuju ljudima s visokim kolesterolom ubrajaju se bijeli kruh i peciva, lisnata tijesta, punomasno mlijeko i mliječni proizvodi, masni sirevi, plodovi mora poput škampi, dagnji i kamenica, margarin, maslac i svinjska mast, keksi, kolači i krekeri, slane grickalice te masni umaci.