Nutricionistica otkrila zašto bismo trebali jesti i kožu kivija
AKO ŽELITE da vaše tijelo dobije sve koristi od kivija, onda biste ga trebali jesti s kožom, tvrdi dijetetičarka Rebecca Gawthorne.
Na Instagramu je progovorila o zdravstvenim prednostima kivija, voća koje jača imunološki sustav i djeluje kao prirodni laksativ koji može riješiti problem zatvora.
"Kivi može povećati pokretljivost crijeva. Osim toga, pojedite ga s kožom i povećajte unos vlakana za 50 posto", napisala je.
Gawthorne kaže da je manja vjerojatnost da će kivi uzrokovati nadutost u usporedbi s drugom hranom koja se preporučuje jesti ako patimo od zatvora, primjerice suhim šljivama ili Psyllium ljuskicama.
"Koža ploda kivija puna je vlakana, vitamina i minerala koji pomažu ublažiti zatvor", dodala je.
Prema Healthlineu, kivi može pomoći u liječenju astme, smanjenu rizika od srčanih oboljenja i zgrušavanja krvi, a dobar je saveznik i u kontroli krvnog tlaka.