Vegetarijanka se borila s anemijom, a onda je otkrila jednostavno rješenje svog problema
![Vegetarijanka se borila s anemijom, a onda je otkrila jednostavno rješenje svog problema](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/Slika zaslona 2018-07-12 u 11.jpg?width=765&height=581)
KAD JE ODLUČILA postati vegetarijanka, Lou Blair je bila svjesna da bi se mogla suočiti s anemijom. Zbog toga je počela konzumirati tablete željeza, a u prehranu je uključila više povrća.
Mislila je da je sve u redu, no nakon krvnih pretraga suočila se s rezultatima nalaza koji su bili prilično loši.
“Željezo mi je bilo 1.9, a normalne razine se kreću između 28 i 30”, otkrila je za portal Body and Soul.
“Liječnik mi je već prije savjetovao kombinaciju tableta željeza i vitamina C koji pomažu tijelu apsorbirati željezo, no to očito nije djelovalo.”
Kako bi pronašla način da nadomjesti željezo u organizmu, a ne odustane od vegetarijanstva, odnosno konzumiranja mesa, odlučila je pretražiti internet u potrazi za rješenjem.
“Svi vegetarijanci i vegani su se zaklinjali u jedan recept: iscijediti limun u sve što jedete kako bi askorbinska kiselina pomogla apsorpciju željeza koje se nalazi u uobičajenim namirnicama koje jedemo”, objasnila je.
Ova Australka odlučila je i sama iskušati ima li u tome istine pa je počela nositi limune gdje god je išla. Nakon četiri mjeseca ponovila je krvne pretrage i slika je bila puno bolja. Željezo je iznosilo 33, čak i iznad gornje granice, a više nije osjećala ni umor.
Za neke vegetarijance i vegane dovoljne su tablete vitamina C koje će održavati željezo u granicama normale, a neki bi ipak mogli posegnuti za ovim receptom koji je otkrila Lou Blair.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati